Malović: Plužinama treba hotel, Piva ne smije da dozvoliti da tokom jeseni i zime bude pusta

"U planu nam je i da odmah u prvih par mjeseci kao učesnik u lokalnoj vlasti očistimo od mahovine preko 700 stećaka koji su pod zaštitom UNESCO"

1594 pregleda 2 komentar(a)
Malović, Foto: GP URA
Malović, Foto: GP URA

Nakon odlične ljetnje sezone, Piva nikada više ne smije dozvoliti da u toku jeseni i zime bude pusta, saopštila je Snežana Malović, kandidatkinja za odbornicu na listi "Može Piva - Može Crna Gora" na izborima u Plužinama, 23. oktobra.

Kako se navodi u saopštenju Građanskog pokreta URA ona je dodala da turistički potencijal Pive mora dodatno da se razvija, te da su ideje liste koju zastupa su jasne.

"Treba nam hotel u turističkom mjestu kao što su Plužine. Ne smijemo dozvoliti da se turizam isključivo vodi po privatnim smještajnim jedinicama i to samo ljeti, tokom dva mjeseca. Potrebno je, dakle, sadašnjem vlasniku Hotela Piva olakšati posao kroz razne podsticaje i pomoći da u Pivi dobijemo hotel, bolji od onoga koji je nekada bio", kaže Malović.

Pored toga, kako je rekla, potrebno je otvoriti i prostor za moguće investicije u oblasti smještajnih jedinica u Pivi.

"Trnovačko i Stabanska jezera su biser Pive, a prohodnost do njih moramo učiniti boljim, jer to je najsjajniji biser Pive, ali i Crne Gore", navela je Malović.

Ona je ukazala na to da srednjovjekovni Soko grad, kulturna baština Crne Gore, mora imati prohodnost, put i infrastrukturu kakvu takva baština kulture zaslužuje.

"U planu nam je i da odmah u prvih par mjeseci kao učesnik u lokalnoj vlasti očistimo od mahovine preko 700 stećaka koji su pod zaštitom UNESCO, a za taj posao nije potrebna krupna politička priča niti prazna obećanja", dodala je Malović.

Zaključila je da je ova lista dokaz da za velika djela nijesu neophodna velika politička obećanja.

Bonus video: