Šćepanović: Vlast u Danilovgradu premalo pažnje posvećuje turizmu, Landža bi mogla da bude biser

"Landža, zbog nestvarne ljepote rijeke Zete koja protiče pored nje i svoje odlične pozicije u blizini centra grada i velikih svetilišta ka kojima idu stotine hiljada turista godišnje, idealno je mjesto za kamping turizam"

3215 pregleda 3 komentar(a)
Šćepanović, Foto: SDP
Šćepanović, Foto: SDP

Turizam je jedna od strateških privrednih grana u Crnoj Gori, a dosadašnja gradska vlast to očigledno nije shvatila i premalo pažnje je posvećeno tom pitanju, rekao je Drago Šćepanović, kandidat za odbornika na listi "SDP i Građani - Svim srcem za Danilovgrad".

"Danilovgrad obiluje potencijalnim turističkim sadržajima koje treba valorizovati kako bi u naš grad privukli veliki broj turista kojima smo do sada uglavnom bili samo tranzitna stanica", dodao je Šćepanović u saopštenju SDP.

Kako je naveo, Landža je jedno od mjesta koje bi moglo da bude turistički biser ne samo Danilovgrada, već i Crne Gore.

"Landža, zbog nestvarne ljepote rijeke Zete koja protiče pored nje i svoje odlične pozicije u blizini centra grada i velikih svetilišta ka kojima idu stotine hiljada turista godišnje, idealno je mjesto za kamping turizam. Uz relativno mala ulaganja možemo u gradu komercijalizovati lokaciju koju su zaljubljenici u kampovanje već otkrili i posjećuju je i ovako neuređenu", smatra Šćepanović.

Dodaje da zbog blizine rijeke Zete i obilja zelenila ona je idealno mjesto za ljetnji festival elektronske ili rok muzike koji bi organizovalii u formi javno-privatnog partnerstva i na taj način poboljšali turističku ponudu grada.

"Ovo je samo jedan djelić u obilju neiskorištenih prirodnih potencijala sa kojima naša Opština raspolaže. Obavezujemo se da ćemo ove kapacitete iskoristiti na najbolji mogući način uz maksimalnu harmoniju sa prirodom kako se ona ni malo ne bi narušila. Ovakvi sadržaji služiće na korist svim našim građanima, ali i brojnim turistima koji će posjećivati naš grad i tako ga postaviti na sve turističke mape svijeta", zaključio je Šćepanović.

Bonus video: