Šćekić: Otvorićemo Kuću maslina, Bar da bude prepoznat kao proizvođač visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda

"Favorizovaćemo domaću i inostranu kreditnu liniju, kao šansu da svi poljoprivrednici iz naše opštine imaju mogućnost nabavke opreme i mehanizacije"

2111 pregleda 4 komentar(a)
Šćekić, Foto: SNP
Šćekić, Foto: SNP

Cilj Socijalističke narodne partije (SNP) jeste da Crna Gora i Bar budu prepoznati kao proizvođači visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda, rekao je Dalibor Šćekić, kandidata za odbornika sa izborne liste "SNP - Temeljno za Bar" na lokalnim izborima 23. oktobra.

"Bar je grad agruma i maslina, po kojima je prepoznat širom regiona, Evrope i svijeta. Naš grad i njegovo zaleđe poznato je i po čuvenim vinima i rakiji, domaćem siru i organskoj hrani koju vrijedni domaćini iz Crmnice, Krajine, Mikulića, Mrkojevića plasiraju na barsko tržište", dodao je Šćekić.

Kaže da je zajedno sa turizmom proizvodnja organske hrane velika razvojna šansa.

"Organizovanje otkupnih punktova u Krajini, Mrkojevićima, Šestanima i Crmnici, biće naš prioritet. Podsticajne mjere za pčelare i vinogradare takođe", istakao je Šćekić.

Ono što će lista "SNP - Temeljno za Bar" najprije uraditi, kaže Šćekić, jeste da da u saradnji Ministarstvom poljoprivrede stvarno, a ne fingirano, otvori "Kuću maslina".

"Kao dom svih onih koji se bave uzgojem ove drevne, plemenite biljke. Stručna pomoć, subvencije, promocija dostignuća iz ove oblasti, naći će svoje mjesto u novoj Kući maslina. Najstarija maslina na svijetu i drevni barski maslinjaci nas na to obavezuju", naveo je.

Kaže i da će favorizovati domaću i inostranu kreditnu liniju, kao šansu da svi poljoprivrednici iz opštine imaju mogućnost nabavke opreme i mehanizacije. Povećanje plasteničke proizvodnje, takođe, biće jedan od prioriteta.

"More, masline, vino, agrumi, atraktivne obale, eko sela, bezbroj sunčanih dana, privući će brojne inostrane turiste koji bježeći od gradske vreve, traže mir u živopisnim krajevima barske opštine", zaključio je Šćekić.

Bonus video: