Pepđonović: Bar mora da postane glavna destinacija za aktivni turizam u Crnoj Gori

"Socijaldemokrate će pomoći malim i srednjim preduzećima koja se bave turizmom, porodičnim gazdinstvima, kampovima"

1662 pregleda 2 komentar(a)
Pepđonović, Foto: SD
Pepđonović, Foto: SD

Grad Bar, sa svojim potencijalima koje prepoznajemo, mora postati glavna destinacija za aktivni turizam u našoj državi. Prirodna bogatstva i potencijal se moraju valorizovati na pravi način, a upravo mi za to imamo prave projekte i ideje", rekao je Darko Pepđonović, kandidat za odbornika sa liste "Novo vrijeme za Bar" na izborima 23. oktobra.

Kako se navodi u saopštenju Socijaldemokrata Crne Gore (SD) on je rekao da je za poboljšanje ponude, jedna od aktivnosti i postavljanje info-led panela, koji će turistima davati sve informacije vezane za ponudu - hotelski smještaj, ponude restorana, kafe barova, turističko-kulturološku ponudu, aktivnosti vezane za prirodu (pješačenje, planinarenje, kanjoning, kajaking, rentiranje električnih trotineta, vožnje čamcima, Jeep Ture).

"Ovo će, takođe, davaocima usluga obezbijediti bolju reklamu i pozicioniranje na tržištu. Info led paneli su ideja koja će omogućiti gostu da se na što bolji način upozna sa ponudama u našem gradu. Pomoću skeniranog QR koda, uz pomoć pametnog telefona moći će se preuzeti aplikacija i dobiti svi potrebni podaci koji su turistima potrebni za aktivnosti kojima žele da se bave", rekao je Pepđonović.

Navodi se i da je rekao da Socijaldemokrate žele da planinske masive, kroz razne projetke, približe što većem broju građana i turista.

"Izgradnjom izletničkih lokacija, postavljanjem potrebne infrastrukture, izgradnjom avanturističkog parka, građani će dobiti uređeni prostor za boravak i uživanje u prirodi. Turističku sezonu u Baru produžićemo sa dva do tri mjeseca na cijelu godinu", naglasio je Pepđonović.

Dodao je i da je potrebno odraditi pošumljavanje požarom zahvaćenih površina, obnoviti šumski fond kao zalog za budućnost sve djece u Baru.

"Organizovaćemo razne aktivnosti i manifestacije (dječije radionice, igre u prirodi), sa ciljem da djeci što više objasnimo i pokažemo koliko je bitno da borave na otvorenim prostorima, u prirodi, šumi…", rekao je Pepđonović.

Socijaldemokrate, kaže Pepđonović, pomoći će malim i srednjim preduzećima koja se bave turizmom, porodičnim gazdinstvima, kampovima.

"Ovo ćemo uraditi putem olakšica u nabavci opreme, promovisanju ovih preduzeća i tako što ćemo naći način da ih umrežimo i povežemo kako bismo produžili boravak gostiju, ne samo u opštini Bar, već i u cijeloj državi", zaključio je Pepđonović.

Bonus video: