Krivokapić: Eliminisati nepodnošenje poreskih prijava i stvoriti dodatni prihodi za izgradnju Dnevne bolnice u Budvi

"Naš zadatak nakon formiranja nove izvršne vlasti u Budvi je formiranje posebne komisije koja će izvršiti popis opštinske imovine i preduzimanje neophodnih pravnih koraka u cilju definisanja i stavljanja pod zakup određenog broja poslovnih i stambenih prostora u cilju formiranja Fonda za socijalno stanovanje"

3676 pregleda 0 komentar(a)
Krivokapić, Foto: GP URA
Krivokapić, Foto: GP URA

Efikasnim upoređivanjem evidencija katastra nepokretnosti i Uprave lokalnih javnih prihoda i detektovanjem svih vlasnika nepokretnosti na teritoriji opštine eliminisaće se nepodnošenje poreskih prijava i stvoriti dodatni prihodi za izgradnju Dnevne bolnice u Budvi, rekao je Igor Krivokapić, kandidat za odbornika sa liste "Može Budva, može Crna Gora", na izborima 23. oktobra.

On je u saopštenju Građanskog pokreta URA naveo je jedan od ciljeva suzbijanje sive zone u sferi neregistrovanog privatnog vlasništva nad objektima i stanovima.

"Na današnji dan vjerujemo da postoji više desetina zgrada i objekata koje ne podliježu godišnjem porezu odnosno koje se ne nalaze u opštinskoj evidenciji", dodao je Krivokapić.

Kaže da ovoj opštini trebaju promjene 23. oktobra dovoljno govori podatak da na današnji dan Budva nema popisanu imovinu, iako je to zakonska obaveza.

"Naš zadatak nakon formiranja nove izvršne vlasti u Budvi je formiranje posebne komisije koja će izvršiti popis opštinske imovine i preduzimanje neophodnih pravnih koraka u cilju definisanja i stavljanja pod zakup određenog broja poslovnih i stambenih prostora u cilju formiranja Fonda za socijalno stanovanje", istakao je Krivokapić.

Kako kaže na taj način stvaraju se uslovi da se omogući rješavanje stambenog pitanja brojnih socijalnih kategorija, od mladih bračnih parova, samohranih roditelja, penzionera, korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice.

Bonus video: