Novaković: Na Veruši planiramo investicije u ski stazu, želimo da vratimo stari sjaj Dječjem odmaralištu...

"Obavezujemo se da ćemo ozbiljno i temeljno krenuti u formiranje radne grupe i izradu studije za rješavanje problema vodosnadbijevanja mještana i vikendaša Veruše"

4649 pregleda 3 komentar(a)
Novaković, Foto: SNP
Novaković, Foto: SNP

Došlo je vrijeme da se glasno zapitamo kako je moguće da dosadašnja uprava apsolutno nije obraćala pažnju na Verušu - planinski i turistički dragulj Podgorice i Crne Gore. Izborna lista "SNP - Temeljno za Podgoricu - mr Nebojša Vuksanović", želi i ima plan da probudi Verušu i iskoristi sve njene potencijale, poručio je Vuk Novaković, kandidat za odbornika ove liste na izborima u glavnom gradu, 23. oktobra.

Novaković kaže da Dječje odmarlište Veruša dugo godina ima infrastrukturu, ali je ista, nažalost, zapuštena do mjere da je skoro neupotrebljiva.

"U tom dijelu nastupamo mi i evo osnovnih pravaca našeg djelovanja nakon uspjeha na izborima 23. oktobra:

Prvo, planiramo da rekonstruišemo i investiramo u ski stazu i postavimo novu, sigurnu i modernu žičaru koja će služiti prvenstveno za školu skijanja naših mališana.

Drugo, planiramo da popravimo sportski teren, u koji Glavni grad unazad decenijama nije uložio ni cent. Ovaj teren je 2018. godine rekonstruisao pokojni Momir Bulatović sa svom porodicom i prijateljima, uz saglasnost i kao donaciju Dječjem odmaralištu. Tada su obnovljeni podloga terena i koševi, postavljene klupe, osvjetljenje i kante za smeće. Na ovom terenu stoji spomen mjesto njegovom sinu Bošku. Mi želimo da popravimo ono što nije izdržalo zub vremena i da predstavimo i nastavimo dobar primjer ličnog činjenja za opšte dobro.

Treće, želimo da vratimo stari sjaj Dječijem odmaralištu, da kao nekada naši mališani iz Podgorice, ali i cijele Crne Gore uživaju u zdravom i udobnom ambijentu, a po pristupačnim, simboličnim cijenama. Želimo da ljetnje i zimske raspuste provode na Veruši družeći se sa svojom generacijom, igrajući fudbal, košarku, odbojku, skijajući i koristeći razne druge kreativne programe odmarališta.

Četvrto, posljednje, ali ne i manje važno, obavezujemo se da ćemo ozbiljno i temeljno krenuti u formiranje radne grupe i izradu studije za rješavanje problema vodosnadbijevanja mještana i vikendaša Veruše", istakao je Novaković.

Zaključio je da je siguran sam da su svi u Crnoj Gori čuli makar jednom za Verušu.

"To je mjesto koje se voli i na neviđeno", kaže on.

Bonus video: