Mrvaljević i Matović na fotografiji s Đukanovićem, Bošković: To je fotografija iz 1996. godine

Matović je ubijen u februaru 2016. godine, a njegovo tijelo je pronađeno u vozilu u Đenovićima. Smatra se da je žrtva rata klanova koji je odnio na desetine života

49262 pregleda 62 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas je na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu pokazao fotografiju na kojoj se kako tvrdi vidi predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović sa pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana.

"Iznijeću optužbe za "brata Abaza" i da vam pokažem jednu fotografiju Mila Đukanovića sa "škaljarcima". Reći ću vam imena i prezimena. Ovo (sa Đukanovićem) je Zoran Mrvaljević zvani Mrva i drugi gospodin koji nije među živima. Sačekajte foto-sešn. Znajte da ima popa i nad popom", poručio je Abazović na sjednici.

Predrag Bošković (DPS) kazao je kako od Abazovića nije čuo ništa novo.

"Na niske ste grane spali kad ste sliku iz 1996. prikazali kao krunski dokaz povezanosti Mila Đukanovića sa 'Škaljarskim klanom', koji je nastao 2014. godine. A osim toga, ne znam jesu li tada sva ta lica bila punoljetna i čime su se bavila", dodao je on.

Prema saznanjima "Vijesti" pored Mrvaljevića, na fotografiji koju je pokazao Abazović je Novljanin Radovan Matović Rakela.

Matović je ubijen u februaru 2016. godine, a njegovo tijelo je pronađeno u vozilu u Đenovićima. Smatra se da je žrtva rata klanova koji je odnio na desetine života.

Mrvaljević operativno važi za pripadnika škaljarske kriminalne grupe i trenutno se nalazi u zatvoru.

Bonus video: