Sekulić: Da obezbijedimo po 200 eura svakom prvaku i organizujemo besplatan prevoz za sve učenike u pljevaljskoj opštini

"Na taj način, omogućićemo uštedu svakom takvom domaćinstvu barem u visini kirije za stan ili sobu koju plaćaju za svoju djecu ili pak gorivo koje troše u tu svrhu"

2754 pregleda 0 komentar(a)
Sekulić, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Sekulić, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Sigurna sam da bi veliki broj porodica ostao na seoskim gazdinstvima i domaćinstvima, kada bismo imali bolju infrastrukturu i mogućnost sigurnog i stalnog prevoza djece svih uzrasta, rekla je Milica Sekulić, kandidatkinja za odbornika Ujedinjene Crne Gore na izborima u Pljevljima 23. oktobra.

"Kao pobjednička koalicija, obezbjedićemo besplatan prevoz svim učenicima sa ruralnog područja, sa naročitom brigom o srednjoškolcima. Na taj način, omogućićemo uštedu svakom takvom domaćinstvu barem u visini kirije za stan ili sobu koju plaćaju za svoju djecu ili pak gorivo koje troše u tu svrhu", dodala je Sekulić.

Ona u saopštenju Ujedinjene Crne Gore kaže da je Vlada Crne Gore u prethodnom periodu obezbijedila dječje dodatke i besplatne udžbenike, što je za svaku pohvalu, ali...

"Šta je to što mi, kao lokalna zajednica možemo da uradimo kako bismo podržali naše buduće školarce i njihove roditelje", zapitala se Sekulić.

Ona u saopštenju podsjeća da je Opština Pljevlja 2022. godine izdvojila 10.000 eura sredstava za poklone đacima prvacima - 213 prvačića je upisano i prvi razred školske 2022/23.

"Prostom matematikom dolazimo do podatka da je Opština Pljevlja ove godine dodjelila poklon u iznosu od 46,94 eura po djetetu. Naši stari bi rekli da se poklonu ne gleda u zube, ali složićete se da Pljevlja, kao jedna od najbogatijih opština u Crnoj Gori, može i više od toga", kaže ona.

Navodi da je sljedeće godine broj djece koja će se upisati u prvi razred 189.

"Sa povećanjem koje planiramo, budući prvačići će dobiti po 200 eura, a budžetska stavka Poklon đacima prvacima iznosiće 37.800 eura.

"Idemo ljudi da obezbijedimo po 200 eura svakom prvaku, da organizujemo besplatan prevoz za sve učenike u pljevaljskoj opštini", zaključila je Sekulić.

Bonus video: