Minić: Odnos lokalne vlasti prema Sutomoru svodio se na ubiranje prihoda od ljetnje turističke sezone

"Planski ćemo krenuti u revitalizaciju tvrđave Haj Nehaj. Osvijetlićemo je, obnoviti objekte u sklopu tvrđave, markirati lokacije za kulturne večeri i stvoriti sve neophodne pretpostavke da ovo zdanje postane kulturno središte"

3107 pregleda 4 komentar(a)
Minić, Foto: Demokratska Crna Gora
Minić, Foto: Demokratska Crna Gora

Odnos prema Sutomoru i nekada slavnom Spiču od strane lokalne samouprave ulavnom se svodio na ubiranje prihoda od ljetnje turističke sezone, rekla je Valentina Minić, kandidatkinja za odbornicu koalicije "Idemo, ljudi! Demokratski, evropski, ujedinjeno za Bar" na izborima 23. oktobra.

"Da li znate da lokalna vlast u Sutomoru nije izgradila nijedno igralište više od 15 godina", upitala je Minić u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Kaže da prvo što turisti primijete kad dođu na ljetovanje su nesnosne gužve u saobraćaju, zbog kojih se većina njih odluči da se više ne vrati u ovo turističko mjesto.

"Neiskorišćenost kulturnog nasljeđa koje Sutomore može da ponudi predstavlja vrhunac nebrige lokalne samouprave. Tvrđave Tabija i Haj Nehaj, kojima bi se svaka država ponosila, su apsolutno zapuštene, nepromovisane i nevalorizovane. Gotovo da o njima niko ne vodi brigu. Ono što posebno ističemo je činjenica da za najmlađe ne postoji nijedno dječije igralište, a najbliži park je u Baru", dodala je Minić.

Navodi da se dugi niz godina obećava akva park na području Sutomora.

"A, mi ćemo početi sa parkom za djecu. Napravićemo park i igralište za sve generacije, uključujući terene za više sportova", istakla je Minić.

Kaže i da će planski krenuti u revitalizaciju tvrđave Haj Nehaj.

"Osvijetlićemo je, obnoviti objekte u sklopu tvrđave, markirati lokacije za kulturne večeri i stvoriti sve neophodne pretpostavke da ovo zdanje postane kulturno središte. Uredićemo Golo brdo, napraviti put do vrha, osvijetliti ga, postaviti klupe i ostale sadržaje koji će pratiti ambijent a posebnu pažnju obratićemo na bezbijednost. Takođe, tabija mora naći svoje mjesto u bogatoj kulturno-turističkoj ponudi Sutomora", kaže Minić.

Ona navodi i da će poboljšati turističku sezonu, proširiti ponudu uvođenjem modernih mobilijara za auto-kampere i dati Sutomoru novu perspektivu.

"Sutomore mora biti mjesto koje će biti ponos svih Baranki i Barana, a ne mjesto na koje će lokalni vlastodršci gledati kao kravu muzaru od koje se samo uzima", zaključila je Minić.

Bonus video: