Evropa sad: Ne pada nam na pamet saradnja sa DPS-om

Iz pokreta Evropa sad kazali da "dolazi vrijeme sa novim ljudima" i da taj proces niko ne može zaustaviti

5459 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Iz pokreta Evropa sad saopštili su da im "ne pada na pamet" saradnja sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

"Sa svima onima koji su usmjereni protiv opšteg interesa i uspostavljanja pravne i bogate države, jednostavno nema saradnje. Upravo su poslanici DPS-a sa pojedinim kolegama u parlamentu srušili 42. Vladu, i to odmah nakon izglasanog programa Evropa sad! i novog Tužilačkog savjeta, koji su poslije više decenija građanima Crne Gore donijeli konkretne benefite", navodi se u saopštenju.

Zato "sva prljava terenska kampanja" koja se, kako tvrde u Evropi sad, vodi protiv tog pokreta, ima nekoliko ciljeva.

"Sa jedne strane DPS želi da zaustavi masovan i nezaustavljiv odliv birača, plasirajući neosnovanu procjenu kako će zadržati vlast i monopol ucjena. Dok sa druge strane zbog narušenog rejtinga i nedostatka rezultata, pojedini neozbiljni politički akteri uporno manipulišu javnost neistinom da je Evropa sad u dogovoru sa DPS-om.

"Podsjetićemo, da ni jednima ni drugima ne smeta zajedničko učešće u upravnim organima brojnih državnih preduzeća, te da nismo registrovali nelagodu zbog takvog koaliranja i zajednickog partijskog zapošljavanja po dubini.

"Zato smo apsolutno uvjereni da ogromna podrška pokretu Evropa sad koja se ovih dana samo uvećava, jeste rezultat potrebe prevarenih i razočaranih građana da povjerenje pruže nama koji su isporučili konkretne rezultate, te nisu učestvovali ni u kakvim prljavim političkim kombinacijama sa DPS-om", dodaje se u saopštenju.

Kazali su da "dolazi vrijeme sa novim ljudima" i da taj proces niko ne može zaustaviti.

"Poručujemo građanima Crne Gore da budu slobodni i sigurni da dolazi vrijeme sa novim ljudima. Ovaj proces ne može zaustaviti više niko, a pogotovo ne oni kojima je jedino umijeće bilo da isključivo nacionalnim, vjerskim i socijalnim podjelama, zadržavaju svoje pozicije i privilegije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: