Abazović: Do kraja dana ili sjutra obavještenje o akciji međunarodnog karaktera u kojoj učestvuje ANB

"Nema ugrožavanja nacionalne bezbjednosti, to je dio propagande. ANB nastavlja sa svojim akcijama", poručio je Abazović.

27948 pregleda 27 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Premijer u ostavci Dritan Abazović kazao je danas da je "bez rukavica" otkad je u politici. On je to saopštio komentarišući izjavu doskorašnjeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Sava Kentere, da su "rukavice skinute" i da će se "igrati, pa ko šta ponese".

On je, na konferenciji za novinare nakon sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu, kazao da ne zna o kakvom je snimaku poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković govorio na sjednici.

"Šta god da imaju, nek objave... Očekujem da se prljava kampanja zahukta. Spreman sam i odlučan", istakao je.

Komentarišući fotografiju predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića s navodnim pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana, koju je prikazao na sjednici Odbora, i navode poslanika DPS-a da je ona snimljena 1996. godine, Abazović je odgovorio "da je to mudri DPS".

Premijer je, komentarišući smjene u ANB-u, rekao da bezbjednosni sektor zbog toga nije ugrožen.

"Nema ugrožavanja nacionalne bezbjednosti, to je dio propagande. ANB nastavlja sa svojim akcijama. Bićete do kraja dana ili sjutra obaviješteni o jednoj akciji međunarodnog karaktera", poručio je.

Govoreći o počasnom doktoratu sa Swiss UMEF Univerziteta, koji je dobio, Abazović je kazao da "uživa u tekstovima" vezanim za to.

Povezani članci

12. Oktobar 2022.

Počasna titula koja ne služi na čast

"S nečim što se svako na svijetu ponosi, mi pravimo aferu. Sve i da to jesu fakulteti kakvi tvrde da jesu - pa šta? Ko zna čime se ja ponosim? Uživam u tim tekstovima. Meni je taj pristup potpuno nerealan. To je počasni doktorat, a ne doktorat koji stičete. Nek pogledaju spisak svih koji su gostovali tu ili će gostovati", zaključio je.

Bonus video: