Milatović: Stari Aerodrom zaokružiti u funkcionalnu cjelinu

Te aktivnosti, između ostalog, kako je kazao, uključuju "poboljšanje saobraćajne infrastrukture i obezbjeđenje parking prostora, uređenje šume na Ćemovskom polju i uvođenje sistema pametnog upravljanja otpadom itd"

2930 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Jakov Milatović, nosilac liste pokreta Evropa sad, poručio je da podgoričko naselje Stari Aerodrom treba zaokružiti u funkcionalnu cjelinu.

On je razgovarao sa mještanima tog naselja i kako se navodi u saopštenju, upoznao ih sa Programom razvoja Podgorice u narednom četvorogodišnjem periodu.

"Stanovnici ovog naselja su iskazali veliko nezadovoljstvo zbog brojnih problema sa kojima se suočavaju, posebno kada su u pitanju saobraćajna infrastruktura, neprijatni mirisi koji se šire sa deponije itd", navodi se u saopštenju.

Milatović je, kako su saopštili iz Pokreta, upoznao građane ovog naselja sa aktivnostima koje su planirane Programom, a odnose se na Stari Aerodrom.

Te aktivnosti, između ostalog, kako je kazao, uključuju "poboljšanje saobraćajne infrastrukture i obezbjeđenje parking prostora, uređenje šume na Ćemovskom polju i uvođenje sistema pametnog upravljanja otpadom itd".

"Takođe, on je naveo da je izgradnja osnovne škole i vrtića takođe prepoznata kao jedan od ključnih prioriteta u narednom periodu kako bi Stari Aerodrom bio zaokružen kao jedna funkcionalna cjelina koja će obezbijediti kvalitetan život svim njenim stanovnicima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: