Koalicija "Jer smijemo i umijemo" predstavila izborni program

"Odgovorna i efikasna administracija osnov je funkcionisanja lokalne samouprave kao istinskog servisa svih građanki i građana Tivta", poručuju iz koalicije u Tivtu

1950 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Jer smijemo i umijemo - Mirko Kovačević
Foto: Jer smijemo i umijemo - Mirko Kovačević

Koalicija "Jer smijemo i umijemo - Mirko Kovačević", lokalnih građanskih lista Tivatska Akcija i Goran Božović - Časno i odgovorno za bolji Tivat, predstavila je svoj izborni program.

Saopštili su da će fokus te koalicije u narednom periodu biti na: decentralizaciji kao "uslovu svih uslova" za ubrzan razvoj Tivta; opštem interesu ispred svih partikularnih interesa; stalnom zalaganju za bolje, pravedenije i uređenjije društvo jednakih šansi; nastavku odlučne borbe protiv korupcije i partitokratije, i zaštiti ključnih resursa; uspostavljanju procedura u službi predsjednika Opštine koje će na dnevnom nivou garantovati transparentnost, koordinaciju, subordinaciju i efikasnost čitave opštinske uprave; te odgovornosti, profesionalnosti i efikasnosti kao osnovnim odlikama lokalne uprave.

"Odgovorna i efikasna administracija osnov je funkcionisanja lokalne samouprave kao istinskog servisa svih građanki i građana Tivta. Stoga je fokus naše koalicije na povećanju efikasnosti rada svih njenih organa, kroz stalnu modernizaciju i profesionalizaciju. Ovo podrazumijeva NULTU toleranciju na partijska zapošljavanja – praksu koju su sve partije na državnom nivou preuzele od DPS-a i dosljedno je sprovode", navodi se u saopštenju.

Kazali su i kako će se ta koalicija zalagati i za aktivniju ulogu Opštine u unaprjeđenju socijalnog statusa Tivćanki i Tivćana, naročito onih najugroženijih grupa, i to kroz subvencije i kapitalne investicije. "Naš izborni program sadrži i značajne (ali sasvim realne) mjere pomoći lokalnom sportu, te prosvjeti, kulturi i NVO sektoru", dodaje se u saopštenju.

U programu je, kako navode, i spisak najbitnijih kapitalnih investicija u svim oblastima, s nadom da će se u dogledno vrijeme promijeniti zakoni koji u potpunosti onemogućavaju lokalne samouprave da realizuju velike kapitalne projekte.

"Sve navedeno, kao i programske mjere kojima namjeravamo unaprijediti funkcionisanje lokalne privrede, turizma, saobraćaja i drugih sfera bitnih za kvalitet života Tivćanki i Tivćana, možete pročitati u našem izbornom programu koji je dostupan na sljedećem linku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: