Đurović: Članovi Ustavnog odbora pokazali odgovornost prema državi i građanima

"Uvjerena sam da su izabrali nezavisne i profesionalne pojedince"

3074 pregleda 5 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović kazala je da su članovi Ustavnog odbora utvrđivanjem liste kandidata za sudije Ustavnog suda Crne Gore pokazali odgovornost prema državi i građanima.

"Kao predsjednica Skupštine Crne Gore, izražavam zadovoljstvo što je danas Ustavni odbor utvrdio listu kandidata za sudije Ustavnog suda Crne Gore", kazala je Đurović.

Iz Kabineta predsjednice Skupštine, Danijele Đurović saopštili su da je ona poručila da su članovi Ustavnog suda imali težak zadatak jer je u konkurenciji bilo puno respektabilnih kandidata.

"Uvjerena sam da su izabrali nezavisne i profesionalne pojedince, koji će biti u stanju da izazovnu funkciju sudije Ustavnog suda obavljaju na najbolji mogući način, vodeći se interesima građana i države", dodala je Đurović.

Nakon neupješnog pokušaja, kako kaže, da ovaj važan posao dovedu do kraja i obezbijede funkcionalnost sudskog sistema, članovi Ustavnog odbora su, kako ističe, danas u tome uspjeli i pokazali odgovornost prema državi i građanima.

Posebno je, tvrdi Đurović, raduje činjenica što se među četiri predložena kandidata nalaze tri žene, što će, vjeruje, doprinijeti dodatnom jačanju Ustavnog suda kao najviše i najznačajnije institucije u sudskom sistemu Crne Gore.

"Pozivam sve parlamentarne političke partije da pokažu odgovornost i posvećenost ostvarenju državnih interesa, te da daju konstruktivan doprinos da na sjednici Skupštine, planiranoj za 21. oktobar, izaberemo predložene kandidate i konačno kompletiramo Ustavni sud", kazala je Đurović.

Ističe da to nije samo naša obaveza prema Evropskoj uniji, već i prema državi i građanima.

Bonus video: