Abazović: Želim pomoći sjeveru države jer je nepravedno zapostavljen

"Bruka je da budete veliki proizvođači struje a da vam se ne napravi ribnjak i kolektor", naveo je predsjednik GP URA u obraćanju Pivljanima

5067 pregleda 10 komentar(a)
Fotografija koju je dostavio Građanski pokret URA, Foto: GP URA
Fotografija koju je dostavio Građanski pokret URA, Foto: GP URA

Predsjednik Građanskog pokreta URA i predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović istakao je da želi pomoći sjeveru države jer je nepravedno zapostavljen.

Abazović je večeras posjetio Plužine i pivsko selo Trsa, gdje je razgovarao sa mještanima o potencijalima i problemima pivskog kraja.

Njega su dočekali predstavnici Opštinskog odbora Građanskog pokreta (GP) URA iz tog grada, sa kojim je, kako se navodi, prošetao plužinskim ulicama, nakon čega su posjetili kancelarije lokalnog odbora gdje su razgovarali o brojnim potencijalima kraja.

Zajedno sa njima, Abazović je, kako se navodi u saopštenju GP URA, posjetio poznato pivsko selo Trsa gdje je razgovarao sa mještanima tog kraja.

Pivljani su, kako se navodi, Abazovića upoznali sa potencijalima svog kraja, nedostatkom i prolongiranjem sa izgradnjom kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, potencijalu i nekadašnjem sportstkom ribolovu na Pivi, kao i devastiranim mrijestilištem i ribnjakom na Pivskom jezeru.

Abazović je istakao da je URA sa partnerima spremna da vrši vlast u Plužinama i da se na listi nalaze kvalitetni kadrovi koji, kako kaže, sa svojim idejama i vizijom mogu da doprinesu razvoju kraja, kako u turizmu, tako i u stočarstvu i poljoprivredi.

"Pozivam vas da promovišemo pravdu i poštovanje zakona. Ako dođemo do toga, sve što se nameće kao vještačka tema koja ima za cilj samo da dijeli građane, biće ništavno. Građani žele da žive u miru i prosperitetu”, poručio je Abazović.

On je naglasio da želi pomoći sjeveru države jer je nepravedno zapostavljen.

"Bruka je da budete veliki proizvođači struje a da vam se ne napravi ribnjak i kolektor", naveo je Abazović u obraćanju Pivljanima.

Ocijenio je da su Plužine jako bogata opština koju nedaće u prošlosti nijesu zaobišle i iz koje su građani bježali, uprkos brojnim potencijalima.

"Optimista sam i mislim da postoji pravda i da ce se dobro vratiti dobrim. Ponosan na to sto ste ostali na putu poštenja”, zaključio je on.

Bonus video: