Novović: Cilj je stanovništvu ruralnih područja olakšati život i poboljšati komunikaciju sa gradom

"Piperi, kao jedno od sela u okolini Podgorice, sa izuzetnim potencijalom za eko turizam, je godinama unazad zapostavljeno, zbog čega su mještani iz piperskog kraja s razlogom ogorčeni na još uvijek aktuelnu vlast", rekao je Novović

1317 pregleda 0 komentar(a)
Novović, Foto: SNP
Novović, Foto: SNP

Cilj Socijalističke narodne partije (SNP) je da stanovništvu ruralnih područja olakša život i poboljša komunikaciju sa gradom, kako bi ostali na svojim ognjištima. To u prethodnom periodu nije bio slučaj, saopštio je Jovan Novović, kandidat za odbornika na izbornoj listi "SNP – Temeljno za Podgoricu – mr Nebojša Vuksanović" na lokalnim izborima u Podgorici 23. oktobra.

"Piperi, kao jedno od sela u okolini Podgorice, sa izuzetnim potencijalom za eko turizam, je godinama unazad zapostavljeno, zbog čega su mještani iz piperskog kraja s razlogom ogorčeni na još uvijek aktuelnu vlast. U prilog tome govori činjenica da mještani u piperskim selima na samo par kilometara od Glavnog grada nemaju gradski prevoz. Niko iz sad već odlazeće vlasti u PodgoricI nije našao za shodno da svih ovih godina obezbijedi redovnu liniju koja bi saobraćala ka ovom području", istakao je Novović.

On je dodao da su mještani iz sela Pričelje, Lakat, Gornji i Donji crnci, Drezga i Stanjevića rupa prinuđeni da koriste taksi prevoz, ili da po više puta u toku dana koriste svoja vozila kako bi došli na posao ili završili obaveze koje imaju.

"Jasno je da je to veliki udar na njihove već ojađene budžete, posebno imajući u vidu rast cijene naftnih derivata", rekao je Novović.

On je kazao da takođe, treba pomenuti decenijski problem između opština Podgorica i Danilovgrad, koji se ogleda u tome što su mještani sela Pričelje i Lakat u toku zimskih mjeseci prinuđeni da idu okolnim putevima preko brda ili Spuža, jer lokalni put Rogami - Spuž često bude neprohodan usljed velikih padavina, zbog kojih vodostaj na rijeci Brestici poraste i poplavi most koji spaja ove dvije opštine.

"Važno je ukazati i da su putevi na samo par kilometara od centra grada u užasnom stanju, te da se asfaltiraju samo uoči izbora. Pored ovih problema, prisutan je i problem snabdijevanja električnom energijom, jer su mještani suočeni sa čestim nestankom struje, a da ne govorimo o tome da napon u mreži ne prelazi 200 volti", rekao je Novivić.

Poručio je da su problemi sve veći, seljaka je sve manje, a sela sve zapuštenija zahvaljujući nebrizi lokalne vlasti prethodnih 30 godina.

"SNP će se, kao vršilac vlasti u Glavnom gradu na čelu sa mr Nebojšom Vuksanovićem, temeljno pobrinuti da riješi ove, ali i brojne druge probleme, i to ne samo u ovim, već i u svim drugim krajevima, kako bi približili selo gradu i grad selu, a sve u cilju poboljšanja života seoskih područja u okolini Podgorice", zaključio je Novović.

Bonus video: