Vraneš Grujičić: Iz bolnice u Baru izbrisane cijele službe, Dom zdravlja je iznutra kompletno ruiniran

Vraneš Grujičić ističe da su nečijom nepromišljenom odlukom sve dijagnostičke procedure laboratorija, rentgen, ultazvuk, mamograf, bez pitanja građana, prebačene u bolnicu koja je van grada i nedostupna mnogim građanima, posebno starijim i hitnim stanjima

4902 pregleda 2 komentar(a)
Vraneš Grujičić, Foto: Građanski pokret URA
Vraneš Grujičić, Foto: Građanski pokret URA

Građani Bara i mi koji radimo u zdravstvu smo svjedoci dugogodišnje nezdrave politike, koja je urušila i unizila, kako građane tako i ljekare, sestre i svo osoblje, saopštila je kandidatkinja za odbornicu liste "Može Bar, može Crna Gora", dr Milenka Vraneš Grujičić.

"Iz bolnice su izbrisane cijele službe koje su dugo godina opsluživale cijelu južnu regiju. Tako su nestala odjeljenja kožnih, očnih, ušnih, neuropsihijatrijskih, infektivnih bolesti. Da stanje bude još gore Dom zdravlja je iznutra kompletno ruiniran, kako prostorno, kadrovski pa i organizaciono", istakla je Vraneš Grujičić, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Ona ističe da su nečijom nepromišljenom odlukom sve dijagnostičke procedure laboratorija, rentgen, ultazvuk, mamograf, bez pitanja građana, prebačene u bolnicu koja je van grada i nedostupna mnogim građanima, posebno starijim i hitnim stanjima.

"Služba Medicine rada, kojoj pripadam, je sa nekada pet specijalista, osam sestara, pola doma zdravlja i cijelom dijagnostikom, svedena na jednog ljekara i jednu sestru. Izmještena je u prostorije nekadašnje stomatologije. Za sve ove godine nismo dobili ni jednog specijalizanta", navodi Vraneš Grujičić.

Ona dodaje da je nedopustivo što se od strane lokalne uprave nije vodilo računa o zdravstvu, te da zbog toga imamo danas ovakvo stanje.

"URA se zalaže za jednakost, znanje, disciplinu, pravo na rad, dobre i savremene radne uslove , dobre međuljudske odnose i lako dostupno zdravstvo. Zalaže se za izgradnju savremenog Doma zdravlja i jednake šanse za sve. Zalaže se za zdravog, zadovoljnog i srećnog građanina", zaključuje Vraneš Grujičić.