Ljutica: Promjenom svijesti o svom položaju i aktivnijim učešćem u društvenoj zbilji, možemo biti donosioci odluka

"Omladinski aktivizam i sadržaji kreirani u omladinskom servisu – centru, koji funkcioniše u sklopu Ministarstva sporta i mladih, morali bi biti prijemčivi za sve mlade aktiviste, nezavisnoj kojoj političkoj opciji pripadaju"

1761 pregleda 1 komentar(a)
Ljutica, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore
Ljutica, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore

Jedino promjenom svijesti o svom položaju i aktivnijem učešćem u društvenoj zbilji, može se doći do pozicije da budemo donosioci odluka.

To je poručila kandidatkinja za odbornicu sa liste "SNP-Temljno za Bar", Teodora Ljutica.

Jedan od glavnih prioriteta te liste je, kako se navodi u saopštenju Socijalističke narodne partije, poboljšanje položaja mladih u Baru.

Poručila je da mladi Bara posjeduju kreativnost, obrazovanje, energiju i želju za radom i dokazivanjem, kako bi napravili takav društvenih okvir, u kojem bi društvena svakodnevnica bila povoljnija za ovu populaciju.

"Omladinski aktivizam i sadržaji kreirani u omladinskom servisu – centru, koji funkcioniše u sklopu Ministarstva sporta i mladih, morali bi biti prijemčivi za sve mlade aktiviste, nezavisnoj kojoj političkoj opciji pripadaju. Paneli, okrugli stolovi, komunikacija širom Crne Gore, trebali bi biti zaštitni znak ovog centra", kazala je Ljutica.

Dodaje da će se truditi da mladi postanu donosioci odluka na lokalnom nivou, kako bi jače učestvovali u kreiranju politike i strategije za mlade.

"Zapošljavanje mladih, školovanih ljudi, predstavlja glavni cilj svakog društva, jedan od najvećih izazova, a Bar sa svojim razvojnim kapacitetima je grad koji pruža priliku i šansu za nalaženje posla, ali po principu jednakih šansi za sve", istakla je Ljutica.

Poručila je da edukativni, kulturni i sportski sadržaji moraju biti poboljšani.

Prema njenim riječima mladi Bara hoće bioskop koji radi u kontinuitetu, kao i češće pozorišne predstave, biblioteke, veću šansu za predstavljanje sportskih potencijala.

"Jedino promjenom svijesti o svom položaju i aktivnijem učešće u društvenoj zbilji, može se doći do pozicije da budemo donosioci odluka. Dakle, "Temeljno za Bar – SNP" se zalaže da odluke ne donosi u ime mladih, već zajedno sa njima, kako bi one bile stvarno u interesu mlade populacije", zaključuje Ljutica.

Bonus video: