Džaković potvrdio da će dati kvorum vlasti u Budvi: Sazovite sjednicu, moje prisustvo imate

"Napominjem da ni sa kakvom aktivnošću neću onemogućiti usvajanje skupštinskih odluka. Na sjednicama koalicije jednostavno ne želim da prisustvujem, jer su odavno prestale biti ozbiljne. Za rad SO nije obavezno prisustvo na koalicionim sastancima", poručio je Džaković
79 pregleda 3 komentar(a)
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.09.2017. 09:10h

Sazovite sjednicu SO Budva i moje prisustvo na sjednici imate, poručio je danas nezavisni odbornik Stevan Džaković, čime je ponovo potvrido da će dati kvorum aktuelnoj vlasti i time prekinuti dvoipomjesečni bojkot lokalnog parlamenta.

Odgovarajući na prozivke iz redova Demokratskog fronta (DF) da mora da dođe na koalicioni sastanak i potvrdi da je dio vladajuće koalcije Džaković je zapitao "koji je sada razlog zbog kojega se ne saziva sjednica Skupštine i ne donose "krucijalne" odluke o Miločerskom parku, Centru za djecu sa posebnim potrebama i dječjem vrtiću?".

"Pozivam prestavnike vlasti da u što skorijem roku zakažu sjednicu Skupštine Opštine na kojoj ću prisustvovati kao i na svim narednim sjednicama, u skladu sa saopštenjem Demokrata u vezi mog uslova oko otvaranja izbornih listi. Ponavljam po treći put, da sam odustao od uslovljavanja DF i dajem podršku aktuelnoj većini, a kao nezavisni odbornik zadržavam pravo da u raspravama učestvujem u skladu sa svojim principima. Napominjem da ni sa kakvom aktivnošću neću onemogućiti usvajanje skupštinskih odluka. Na sjednicama koalicije jednostavno ne želim da prisustvujem, jer su odavno prestale biti ozbiljne. Za rad SO nije obavezno prisustvo na koalicionim sastancima. Za rad SO obavezan je kvorum i dovoljan broj odbornika. Moje prisustvo u sali SO Budva nije upitno. Ako je za DF moje prisustvo sastancima koalicionih partnera važnije od prisustva sjednicama SO Budva onda su dužni građanima Budve da pojasne zasto je to tako. Iz kojeg razloga oni uslovljavaju građane Budve i blokiraju dalji rad Parlamenta, kada sam već dva puta rekao da ću dati kvorum zasijedanju Skupštine. Ako neko drugi iz koalicije zeli da sruši koaliciju predlažem mu da nađe neki jači povod od neprisustvovanja Stevana Džakovica sastancima koalicije. To da želite svim srcem nove izbore u Budvi je odavno javna tajna", kazao aje Džaković na konferenciji za novinare.

On je dodao da nije nikada davao povoda za sumnju u njegov opozicioni stav prema Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

"Kolege iz DF, nikada u svojoj političkoj karijeri sve do danas, nisam nikome, pa ni vama, davao povoda za bilo koju sumnju u moj opozicioni stav prema DPS pa mi nije jasno vaše toliko sumnjičenje i potenciranje da se jasno izjasnim, da se suočimo ''da se pogledamo u oči i kažemo sve što imamo''. Stevan Džaković nije postigao Sporazum sa prvakom DPS i vođom OKG (Organizovana kriminalna grupa - prim Vijesti online) Svetozarom Marovićem o mitu i korupciji u kršima. Stevan Džaković nije dobijao novčanu pomoć od OKG. Stoga vam savjetujem da dođete na sjednicu i tamo za mikrofonom kažete sve što znate i želite da mi kažete i meni i građanima, jer nas oni plaćaju i oni imaju pravo da znaju svaki detalj koji ih zanima. Savjetujem vam takođe, da konačno pokažete da smo drugačiji od DPS i obezbijedite direktan TV prenos sjednica Skupštine", kazao je Džaković.

Bonus video: