Rakčević: DPS trideset godina zanemarivao Stari aerodrom

"Mi imamo plan da se stvore svi uslovi za izgradnju nove osnovne škole, novog vrtića, novih igrališta. Plan nam je da završetkom modernih saobraćajnica zaokružimo Stari aerodrom i Konik, kako se ne bi stvarale enormne gužve i stvarale probleme stanovnicima"

3858 pregleda 14 komentar(a)
Fotografija koju su dostavili iz Građanskog pokreta URA, Foto: GP URA
Fotografija koju su dostavili iz Građanskog pokreta URA, Foto: GP URA

Kandidat za gradonačelnika, Luka Rakčević, poručio je da je DPS trideset godina zanemarivao Stari aerodrom, "kupovao ljudske duše" raznim obećanjima i ucjenama.

Koalicija "Može Podgorica - Ovo je naš grad" održala je večeras predizborni skup na Starom aerodromu.

Rakčević je, kako se navodi u saopštenju Građanskog pokreta URA, okupljene građane podsjetio na višegodišnju borbu koja je vođena u gradskom parlamentu.

Borba je, kako je rekao, za cilj imala sprječavanje građevinske devastacije prostora Starog aerodroma i Konika.

"Umjesto betonizacije, koja je napravljena u ovim naseljima, te devastacije svih zelenih površina, zalagali smo se da se i ovaj prostor urbanizuje po principu Bloka 5 i Bloka 6. Mi imamo plan da se stvore svi uslovi za izgradnju nove osnovne škole, novog vrtića, novih igrališta. Plan nam je da završetkom modernih saobraćajnica zaokružimo Stari aerodrom i Konik, kako se ne bi stvarale enormne gužve i stvarale probleme stanovnicima. Trideset godina je DPS zanemarivao ovaj dio grada, kupovali su ljudske duše raznim obećanjima i ucjenama. Došlo je vrijeme da se to promijeni. Ostalo je još devet dana do svitanja", poručio je Rakčević.

Okupljenima se pored Rakčevića obratio i kandidat za odbornika, Stefan Vukmanović, istakavši da su mladi odlazili iz Podgorice tražeći bolju priliku za sebe.

Ali, kako je rekao, sada je došlo vrijeme da se zaustavi odlazak mladih.

U Rakčeviću, kako je istakao, vide osobu koja je iskreni borac za Podgoricu.

"Svi naši planovi su usmjereni u pravcu stvaranja uslova da Podgorica postane zelenija, bolja, perspektivnija za razvoj preduzetništva i razvijanja novih ideja. To će moći nakon 23.10. Mladi iz Podgorice neće odlaziti jer će ovdje moći da grade svoju budućnost. Zato Može Podgorica, zato Može Luka", poručio jue Vukmanović prisutnima.

Kandidat za odbornika Agron Camaj, saopštio je da je ovo najbolji primjer koji pokazuje da ne postoje razlike među nama.

"Iako je već poćela prljava kampanju protiv naše liste, kao i plašenje koje se decenijama vodi od strane DPS-a pokazali smo zašto možemo zajedno", zaključio je Camaj.

Bonus video: