Damjanović: U strahu od izbora, Abazović i saradnici drže društvo kao taoce

"Da odlazećom Vladom rukovode savjesni i profesionalni ljudi, sasvim sigurno bi osjećali odgovornost za – u najmanju ruku – katastrofalne rezultate koji su predstavljeni", kazala je potpredsjednica DPS-a

6645 pregleda 29 komentar(a)
Damjanović, Foto: Boris Pejović
Damjanović, Foto: Boris Pejović

Premijer Dritan Abazović i njegovi saradnici će, u strahu od izbora, pribjeći svemu samo kako bi prolongirali izvjestan poraz, ne hajući za to što time mrcvare i za taoce drže cjelokupno društvo, koje im je još jednom saopštilo šta misli o njihovom radu, saopštila je potpredsjednica Demokratske partije socijalista (DPS) Sanja Damjanović.

"Do prije nekoliko mjeseci bilo bi apsurdno i pomisliti kako će Crna Gora nekad dobiti vladu koja će biti gora od one koju je predvodio Zdravko Krivokapić. No, danas smo se uvjerili da je i to moguće. Rezultati ispitivanja javnog mnjenja 'CG puls' zapravo su vjerna ilustracija onoga što građani zaista misle o stvarnosti u kojoj je naš evropski put zaustavljen, a naše društvo se guši u manipulacijama i nestručnosti", navodi Damjanović.

Kazala je kako u DPS-u vjeruju da je odlazećoj Vladi i njenom premijeru odranije bilo "jako dobro poznato" šta građani misle o njima.

"Ipak, Dritan Abazović prvi je predsjednik Vlade Crne Gore kojem i dalje svega 5,5 odsto ispitanika, daje podršku. Sve su građani kazali i o tome kako gledaju na neprestano nametanje vjerskih tema, ali i na dilemu o tome da li treba ići na vanredne izbore ili ne.

"Da odlazećom Vladom rukovode savjesni i profesionalni ljudi, sasvim sigurno bi osjećali odgovornost za – u najmanju ruku – katastrofalne rezultate koji su predstavljeni. I shodno tome – prekinuli višemjesečnu agoniju u kojoj se crnogorsko društvo nalazi i pristali najzad da budu raspisani izbori. Umjesto toga, Abazović i njegovi saradnici, u strahu od izbora, pribjeći će svemu samo kako bi prolongirali izvjestan poraz, ne hajući za to što time mrcvare i za taoce drže cjelokupno društvo, koje im je još jednom saopštilo šta misli o njihovom radu", saopštila je potpredsjednica DPS-a.

Bonus video: