Mulešković: Za razliku od državnog nivoa, Glavni grad premašio planirani kapitalni budžet

Istakao je da su se u Podgorici pomogli privrednici kroz razne subvencije i smanjivanje parafiskaliteta, pomogli poljoprivrednici i sva ona mala gazdinstva koja su imala velike probleme, nastavilo se sa grantovima za početnike u biznisu, za žene preduzetnice, zanatlije, IT sektor...

3382 pregleda 7 komentar(a)
Mulešković, Foto: Pokret Svi za naš GRAD
Mulešković, Foto: Pokret Svi za naš GRAD

Kandidat za odbornika Pokreta "Svi za naš grad - dr Ivan Vuković" Mirza Mulešković, saopštio je da je Glavni grad i ove godine premašio planirani kapitalni budžet za razliku od državnog nivoa.

"U najtežim vremenima koje pamtimo u našoj istoriji, u vremenu pandemije Kovid-19, kad su stale sve ekonomije svijeta, Podgorica je nastavila da se razvija", poručio je Mulešković.

Prema njegovim riječima, kako je saopšteno iz Pokreta "Svi za naš grad", lokalna uprava je u tim teškim trenucima, vodeći računa o svim svojim građanima, kroz ozbiljnu, dobro planiranu ekonomsku politiku, podržala, kako kaže, građane i privredu.

"Tako su se u Glavnom gradu, pomogli privrednici kroz razne subvencije i smanjivanje parafiskaliteta, pomogli poljoprivrednici i sva ona mala gazdinstva koja su imala velike probleme, nastavilo se sa grantovima za početnike u biznisu, za žene preduzetnice, zanatlije, IT sektor...", rekao je Mulešković.

Ističe da za razliku od državnog nivoa, Glavni grad je i ove godine premašio planirani kapitalni budžet.

Dodaje za razliku od Vlade, Glavni Grad je usvojio rebalans budžeta, ne zbog nemogućnosti finansiranja svojih obaveza, već zbog implementacije mnogo više razvojnih projekata.

Uprava grada je, kako kaže, prepoznala da se u vremenima krize mora ulagati mnogo više u kapitalne projekte i investicije, jer se, kako dodaje, jedino na taj način može dodatno pokrenuti ekonomija i jedino se na taj način može unaprijediti životni standard svakog građanina.

"I na kraju, ono što je veoma pohvalno, svaka odluka Glavnog grada bila je usvojena uz javne rasprave, komunikaciju sa privredom i komunikaciju sa građanima", kazao je Mulešković.

Na taj način se, kako tvrdi, njegovala međunarodna praksa konsultovanja svih relevantnih subjekata u procesu donošenja odluka.

Dodaje da su sve to rezultati koji su vidljivi i sve to govori da je, kako kaže, način na koji se vodio grad u posljednje četiri godine bio veoma odgovoran i dobro planiran.

Ističe da je zbog toga veoma važno da ne dozvolimo da se prekine kontinuitet razvoja i pozitivnih promjena u Podgorici.

"Dakle, naš grad je pokazao da je napredak moguć i, nakon ubjedljive pobjede Pokreta "Svi za naš grad", sigurno će i ostati glavni ekonomski motor razvoja cijele Crne Gore, a u perpsektivi i jedan od ekonomski najrazvijenijih gradova regiona. Zbog toga, na predstojećim izborima, veoma je lako izabrati: odgovorna politika i održiva ekonomija ili populizam i ekonomski sunovrat. Izbor je jasan", zaključuje Mulešković.

Bonus video: