Spajić sa mještanima Lipova i Vranještice o putnoj infrastrukturi i pomoći poljoprivrednicima

“Uvidjeli smo da je Kolašinu neophodna otkupna stanica poljoprivrednih proizvoda i šumskih plodova. Na taj način bi svaki mali proizvođač bio osiguran fiksnom cijenom i, kroz tu inicijativu, sakupljači bi bili dodatno motivisani”, navode iz pokreta Evropa sad

3748 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

U okviru posjete Kolašinu, predsjednik pokreta Evropa sad Milojko Spajić obišao je sela Lipovo i Vranješticu, saopšteno je iz tog pokreta. Spajić se, piše u saopštenju, “uvjerio u katastrofalno stanje putne infrastrukture, kao neophodnost pomoći malim poljoprivrednim proizvođačima”.

“U razgovoru u Lipovu razgovralo se o mogućnosti rekonstrukcije puta od Kolašina do Šavnika, uz Lipovo preko Sinjavine. Spajić je izričito stao u odbranu Sinjavine od vojnog poligona. Takođe, razgovarao sa pojedinim poljoprivrednicima toga kraja i uvidio njihove probleme u proizvodnji. U Vranještici je gotovo isti slučaj, u razgovoru sa predstavnicima Rečina, Bara Kraljskih i Vranještice, zaključio je da je za neophodnost tih zajednica potreba osnovna putna infrastruktura i podsticaj malim poljoprivrednim proizvođačima toga kraja”, saopšteno je iz pokreta Evropa sad za Kolašin.

U cilju valorizacije turističkog potencijala i razvoja poljoprovrede, zaljučeno je da je neophodna rekonstrukcija puta Trešnjevik - Lisa - Pivljen - Manastir Ćirilovac - Željeznička stanica, saopšteno je iz tog pokreta. Spajić je prilikom obilaska kolašinskih sela, kažu, predstavio i mogućnost najbliže povezivanje Podgorice sa Bjelasicom preko Rečina i Vranještice.

“Uvidjeli smo da je Kolašinu neophodna otkupna stanica poljoprivrednih proizvoda i šumskih plodova. Na taj način bi svaki mali proizvođač bio osiguran fiksnom cijenom i, kroz tu inicijativu, sakupljači bi bili dodatno motivisani”, zakljujučuju iz tog pokreta.

Bonus video: