Milačić: Umjesto da od Bara prave najznačajniju luku Jadrana, pretvorili su ga u stjecište kriminala i šverca

Ističe da ono što nikada nijesu shvatali je da Barane niko nije uspio da dijeli, ni danas ni vjekovima unazad

5348 pregleda 4 komentar(a)
Milačić i Golubović, Foto: Prava Crna Gora
Milačić i Golubović, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić poručio je da neće dati da i dalje uništavaju i ponižavaju Bar, već da će se zalagti da taj grad bude jedna od najvažnijih lučkih tačaka mediterana.

Građanima Bara u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore u tom gradu, predstavljajući dio stranačkog programa, obratili su se pored Milačića, nosilac liste "Vukan Golubović – Prava Crna Gora – Držimo riječ - Marko Milačić", Vukan Golubović.

Iz Prave Crne Gore saopštili su da je Milačić tom prilikom poručio da ovih dana gledamo kako su se trodecenijski devastatori "razmiljeli" po barskoj opštini.

"Sa svojih predizbornih skupova i tribina, građanima Bara ponovo obećavaju kule, gradove i elitne turističke destinacije. Imali su trideset godina da to urade. Pitamo ih: zašto nisu?", poručio je Milačić.

Dodaje da se od njih za trideset godina, vidjela "samo loše privatizacije, pohara resursa koji pripadaju svim građanima, udruživanje zarad kriminalnih aktivnosti, razne afere i besramno sijanje mržnje i podjela".

Ističe da ono što nikada nijesu shvatali je da Barane niko nije uspio da dijeli, ni danas ni vjekovima unazad.

Bar je, kako kaže, grad koji je ponosno izgrađen na miru i slozi svih kultura, konfesija i nacija koje u njemu žive. Dodaje da će tako i ostati.

"Umjesto da od Bara prave najznačajnuju luku Jadrana, pretvorili su ga u stjecište kriminala i šverca. Nećemo takav Bar. Nećemo im dati da ga i dalje uništavaju i ponižavaju. Prava Crna Gora će se zalagati da Bar bude jedna od najvažnijih lučkih tačaka mediterana, grad razvijene privrede, bogate ekonomije i kulture. Grad koji služi na ponos njegovim građanima. Građanima koji su, odavno, prozreli sve mehanizme manipulacije DPS-a i njihovih satelita i više im ni jedna priča ne prolazi. A toga će postati svjesni već 23. oktobra, kada ih, svi zajedno, šaljemo u političku prošlost grada Bara i poručujemo im: bilo, prošlo i ne ponovilo se", poručio je Milačić.

Nosilac liste Vukan Golubović kazao je građanima Bara da su u prethodne četiri godine vidjeli da DPS nije poštovao njihovu volju više puta.

"Po nalogu DPS-a su posječeni čempresi u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović", iako ste protestovali protiv toga više puta. Protestovali ste i protiv kamenoloma u Veljoj Gorani, a lokalna vlast nije izašla u susret vašim zahtjevima", poručio je Golubović okupljenim građanima.

Stoga, kako kaže, navedeni i brojni drugi slučajevi nepoštovanja volje građana Bara pokazuju da problemi građana ne zanimaju DPS, niti partije koje sarađuju sa DPS-om.

"Vaš izbor je ovoga puta lak, jer imate mogućnost da izaberete Pravu Crnu Goru, koja će odlučno stati na kraj malverzacijama i popraviti štetu koju je DPS napravio tokom svojeg mandata na čelu opštine Bar", zaključio je Golubović.

Bonus video: