Nišavić za "Vijesti": Bjelopoljce najviše muči nezaposlenost

SNP se nada da će poslije 23. oktobra biti dio lokalne vlasti i da će raditi na privlačenju investitora

5380 pregleda 4 komentar(a)
Jedan od prioriteta biće rekonstrukcija vodovodne mreže: Nišavić, Foto: Privatna arhiva
Jedan od prioriteta biće rekonstrukcija vodovodne mreže: Nišavić, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik bjelopoljskog odbora Socijalističke narodne partije, Radosav Nišavić, kazao je da je ta opština “bremenita problemima”, ali da je najveći - nezaposlenost.

”Aktuelna DPS vlast je godinama unazad sistematski uništavala i uništila privredu, da bi kroz pljačkašku privatizaciju rasprodala društvenu imovinu, obogatila se, a hiljade radnika ostavila bez posla. Mladi školovani, stručni kadrovi do posla ne mogu doći ako nisu članovi vladajućih partija, što za posljedicu ima odlazak istih van zemlje, u potrazi za boljim životom. Sa posebnom pažnjom i odgovornošću nastojaćemo da mladi ljudi, mladi stručni kadrovi ostanu u Bijelom Polju i da se afirmiše svestrano stvaralaštvo mladih uz zapošljavanje stručnih i kreativnih ljudi, a ne partijski podobnih”, kazao je Nišavić.

Nosilac liste SNP-a u Bijelom Polju je Miomir Vojinović.

U toj partiji se nadaju da će poslije 23. oktobra biti dio lokalne vlasti, i da će raditi na privlačenju investitora: “Otvaranje Ski-centra Bjelasica i Đalovića pećine, koje ćemo završiti, podrazumijeva i otvaranje novih radnih mjesta. U cilju sprečavanja iseljavanja stanovništva radićemo na poboljšanju uslova življenja svih građana Bijelog Polja, a posebno socijalno ugroženih lica, penzionera i osoba sa invaliditetom”.

Istakao je da obećavaju da će nakon 23. oktobra pristupiti revitalizaciji postojećih i investiranju u izgradnju novih prerađivačkih kapaciteta zasnovanih na sirovinskoj bazi koju posjeduje taj kraj i region sjevera Crne Gore, u svim mjesnim centrima opštine.

”Tu prije svega mislimo na otvaranje mini-pogona za otkup i preradu pečurke i ljekobilja. Uz povećanje ulaganja u seosku infrastrukturu (put, voda, struja) i veća ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, podsticajne mjere za mlade bračne parove, rješavanja problema otkupa poljoprivrednih proizvoda i stoke, nastojaćemo da stanemo na put odumiranju sela, jer bez razvijenog sela nema ni razvijenog grada”, kazao je Nišavić.

Vizija SNP-a da Bijelo Polje bude otvoren, moderan, uređen i bezbjedan grad

Šansu u razvoju opštine vidi i u povećanju sredstava za podršku finansiranja projekata preduzetništva za mlade i za žene, a zalagaće se za veća ulaganja u poljoprivredu, posticajne mjere za mlade bračne parove i mlade poljoprivredne proizvođače, kao i razvoj seoskog turizma.

”Jedan od prioriteta biće ulaganje u rješavanje velikog problema - rekonstrukciju gradske vodovodne mreže, kao i obezbjeđenja lokalnog linijskog saobraćaja na teritoriji opštine. Ulagaćemo u rekonstrukciju škola, vrtića i sportskih objekata - natkrivanje zapadne tribine stadiona, obnova atletske staze. Nužna je rekonstrukcija i asfaltiranje lokalnih puteva (Tomaševo - Potrk, Tomaševo - Sokolac - Barice, Pavino Polje - Grab, Bliškovo - Stožer i dr.), kao i rješavanje saobraćajnog kolapsa na autobuskoj stanici u gradu. Zalagaćemo se za povećanje opštinskih studentskih stipendija i stipendiranje talentovanih učenika, studenata i sportista”, istakao je on.

Kao prednosti liste, Nišavić navodi to što se u njoj nalaze stručni i nekompromitovani ljudi spremni da preuzmu odgovornost i učestvuju u realizaciji svih projekata od značaja za razvoj našeg grada.

Bonus video: