Krapović optužuje DF da pristiska članove Demokrata da napuste partiju

"Pozivam ih javno da odustanu od takvog prizemnog pritiska na birače i na građane Budve", kazao je Krapović

14301 pregleda 52 komentar(a)
Krapović, Foto: Screenshot/Video
Krapović, Foto: Screenshot/Video

Nosilac liste „Idemo ljudi - Demokrate – Demos“ u Budvi Dragan Krapović kazao je da su članovi, simpatizeri Demokrata izloženi "besprizornom pritisku" Demokratskog fronta (DF), te naveo slučaj Bojana Šumara, radnika budvanskog Komunalnog preduzeća.

„Ova kampanja protiče u relativno mirnoj atmosferi što me posebno raduje. Međutim, dešavaju se neke stvari na koje mi ne možemo da ostanemo nijemi. Bojan Šumar je član opštinskog odbora Demokrata Budve od samog početka. U ovoj kampanji mi smo, nažalost, od naših političkih oponenata, a posebno od Demokratskog fronta izloženi besprizornom pritisku na naše članove, simpatizere, naše ljude na listi. Tako se gospodin Šumar našao prvo pozvan prvo od gospodina Voja Pićana, dakle akiviste DF iz Grblja, a onda i od gospodina Mladena Mikijelja direktora JP 'Morsko dobro'", kazao je Krapović na konferenciji za novinare, danas ispred zgrade Komunalnog preduzeća.

On je naglasio da su Pićan i Mikijelj „pokušali da pristisnu Šumara da napusti opštinski odbor i javno pređe u Demokratski front, kao jednu vrstu predizborne prizemne manipulacije“.

„Naravno, u tome nijesu uspjeli, niti mogu uspjeti kada se radi o Demokratama u Budvi. Pozivam ih javno da odustanu od takvog prizemnog pritiska na birače i na građane Budve. Nakon što u dva navrata nijesu uspjeli da Šumara prevede u DF, shodno njegovom radnom mjestu u Komunalnom preduzeću, sačekao ga je gospodin Predrag Ivanović, v.d. direktora i promijenio mu rješenje za odmor koje je dobio mjesecima unazad i poslao ga na prinudni odmor uz poruku da. ako on ostane nakon izbora, a mi ćemo se potruditi da ni po koju cijenu ne ostane, da ne dolazi na posao jer neće imati posao", kazao je Krapović.

On je naveo da su takve pritiske osjećali ranijih godina od nekih drugih političkih subjekata protiv kojih su se zajendo sa DF borili.

„Danas tu primitivnu, prizemnu matricu i takvo ponašanje bahatih polupismenih kadrova DF mi u Budvi nećemo tolerisati. Zato pozivm sve građane da izađu na izbore mirno, da ne podlegnu pritiscima i ne prihvate prijetnje. Kada uđete u kabinu niko ne može znati za koga ste glasali. Šaljemo ovim jasnu poruku kolegama iz DF da prekinu sa ovakvom sramnom praksom“, kazao je Krapović.

Bonus video: