Krgović: Bar predstavlja nepresušan izvor sportskih talenata

Poručio je da će stipendirati sportske talente, nove šampione iz Bara, ali i da neće zaboraviti i zaslužne sportiste, kao i njihove rezultate i uspjehe

3209 pregleda 1 komentar(a)
Krgović, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore
Krgović, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore

Kandidata za odbornika sa liste "SNP - Temeljno za Bar" Vojkan Krgović, poručio je da taj grad predstavlja neprosušan izvor sportskih talenata.

Stoga će, kako kaže, posebnu pažnju posvetiti afirmaciji sportskih potencijala i stvaranju uslova da sportska infrastruktura bude dostupna kako mladima, tako i svim našim sugrađanima.

Izgradnja sportskih terena i drugih sportskih sadržaja u svim djelovima grada je, kako se navodi u saopštenju Socijalističke narodne partije, naš cilj.

"Biće to mjesta druženja, otkrivanja nekih novih talenata, a poznato je da sportske aktivnosti jesu i vid prevencije sociopatoloških pojava među mladima", poručio je Krgović.

Najvažnije, kako kaže, Bar mora dobiti savremeni, zatvoreni bazen.

"Iskoristićemo sve gradske resurse, obezbjediti saradnju sa ministarstvom sporta i drugim državnim institucijama i stvoriti uslove za realizaciju izgradnje zatvorenog bazena u našem gradu", istakao je Krgović.

Poručio je da će stipendirati sportske talente, nove šampione iz Bara, ali nikako neće zaboraviti i zaslužne sportiste, kao i njihove rezultate i uspjehe.

"Učešćem u lokalnoj upravi bićemo u prilici da iniciramo izdvajanje značajnijih novčanih sredstava za afirmisane sportske klubove, kao i male sportske kolektive koji su svakako temelj sporta u našem gradu. Prilikom raspodjele sredstava naši kriterijumi neće biti ni politička opcija, ni vjera, ni nacija, već pravedan i fer odnos prema svima", kazao je Krgović.

Dužnu pažnju posvetiće, kako ističe Krgović, sportistima sa posebnim potrebama i njihovim takmičenjima.

"Trudićemo se da Bar dobije uređene, obilježene biciklističke staze na zadovoljstvo mnogih naših sugrađana koji se rekreativno bave biciklizmom i upražnjavaju zdrave stilove života. Dakle, za Bar grad sporta, za sport dostupan svima", poručuje Krgović.

Bonus video: