Novaković: Stari Bar zaslužuje modernu pijacu po ugledu na evropske

"Za sebe mogu da kažem da sam Starobaranin jer mi je đed odavde i tu malo iznad mu je kuća. Neko se Starog Bara sjeti samo u predizborni petak, a neki od nas su vam dobro poznati jer su ovdje svakog petka u godini, kad god su u stanju da dođu"

5770 pregleda 2 komentar(a)

Nosilac liste "Radomir Novaković Cakan - Biram Bar" poručio je da Stari Bar zaslužuje modernu pijacu po ugledu na evropske pijace i da ono što je tradicija moramo sačuvati, njegovati i poštovati.

Odbornici sa liste čiji nosilac je Novaković obišli su pijacu, a zatim razgovarali sa građanima.

"Za sebe mogu da kažem da sam Starobaranin jer mi je đed odavde i tu malo iznad mu je kuća. Neko se Starog Bara sjeti samo u predizborni petak, a neki od nas su vam dobro poznati jer su ovdje svakog petka u godini, kad god su u stanju da dođu", istakao je Novaković

Dodao je, kako se navodi u saopštenju "Biram Crnu Goru- Biram Bar", da starobarska pijaca zaslužuje mnogo bolji tretman, pa će, kako kaže, lista koju on predvodi u sljedećem mandatu obezbjediti minimum uslova za normalnu prodaju.

"Stari Bar zaslužuje modernu pijacu po ugledu na evropske pijace. Ono što je naša tradicija moramo sačuvati, njegovati i poštovati", kazao je Novaković.

Dodao je da se mali, lokalni proizvođači moraju zaštiti od preprodavaca i nakupaca organizovanjem udruženja lokalnih proizvodjača.

Time bi se, kako kaže, zaštitili, ne samo proizvođači već i potrošaci od loših i nekvalitetnih proizvoda.

Novaković je posebno istakao da je zbog toga u programu pet barskih stubova poljoprivredi posvećeno dosta pažnje i da je potrebno vratiti Sekretarijat za poljoprivredu u Opštinu Bar.

"Sigurni smo da će građani ovo prepoznati kao prioritet", zaključio je Novaković.

Bonus video: