Može Danilovgrad: Najmanje 5.000 eura za estradnu zvijezdu, a toliko godinama nisu uložili u promociju grada

"To i ne bi bilo čudno da Opština Danilovgrad nije prezadužena. I da svaki euro u budžetu nije bitan, a građani Danilovgrada nemaju ni približnu informaciju koliko je opština prihodovala od ljetne turističke sezone"

16051 pregleda 22 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Apsurdno je da Opština Danilovgrad i Turistička organizacija (TO) utroše najmanje 5.000 eura, koliko minimalno košta nastup estradne zvijezde na svečanom zatvaranju ljetne turistične sezone, a nijesu godinama uspjeli da ulože toliko novca u medijsku promociju Danilovgrada, saopštili su sa liste danilovgradske URE "Može Danilovgrad, može Crna Gora".

"Čak nijesu našli za shodno ni da odštampaju mapu grada ili da otvore turistički info pult na ulazu u Danilovgrad", dodaju iz Građanskog pokreta URA.

U saopštenju navodi da su Opština Danilovgrad i TO svečano zatvorili ljetnu turističku sezonu u Danilovgradu, a da to i ne bi bilo čudno da Opština Danilovgrad nije prezadužena.

"I da svaki euro u budžetu nije bitan, a građani Danilovgrada nemaju ni približnu informaciju koliko je opština prihodovala od ljetne turističke sezone, pa ne vide razlog za rasipanje novca na njeno spektakularno zatvaranje", piše u saopštenju.

Naprotiv, kažu iz GP URA, ova manifestacija je propraćena uglavnom negativnim komentarima na račun novčanih sredstava koja su mogla biti skromnija ili utrošena u neke druge mnogo bitnije svrhe.

Kako su rekli, svečano zatvaranje ljetne turističke sezone u Danilovgradu moglo se obilfežiti mnogo skromnije, uz sadržaj edukativnog karaktera koji je mogao uključiti obilazak kulturno-istorijskih spomenika, arheoloških lokaliteta i drugih zanimljivih lokacija uz pratnju vodiča.

"Međutim ljudi koji vode decenijama ovaj grad su još jednom pokazali da ne umiju domaćinski da upravljaju gradom i da nijesu pravi promoteri grada i njegovih kulturnih vrijednosti, kao i da je njihova politika prevaziđena", navode.

Iz danilovgradske URE kažu i da je lokalnoj vlasti bitnija sopstvena promocija, pa je i ovo svečano zatvaranje ljetne turističke sezone samo dio predizborne kampanje vladajuće partije i njhovih koalicionih partnera na račun građana.

"Dragi sugrađani oslobodimo naš grad ovakvih i svih drugih političkih manipulacija. Izaberimo odgovornost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: