Tomašević: Primijenićemo metodologiju evropskih metropola o prevozu putnika

U glavnom gradu je evidentna loša saobraćajna javna konekcija sa željezničkom stanicom i aerodromom, što u znatnoj mjeri utiče na privredni sistem, kazao je odbornički kandidat Svetosavske

3187 pregleda 2 komentar(a)
Tomašević, Foto: Svetosavska
Tomašević, Foto: Svetosavska

Todor Tomašević, odbornički kandidat i šef Izbornog štaba Svetosavske srpske liste u Podgorici, kazao je da je ta lista posvećena rješavanju saobraćajnih problema u Podgorici.

U glavnom gradu je, kako je naveo, evidentna loša saobraćajna javna konekcija sa željezničkom stanicom i aerodromom, ističući da to u znatnoj mjeri utiče na privredni sistem, naglašeno na razvoj turizma kao jednog od osnovnih segmenata domaće privrede.

"Pored toga, saobraćaj je loše organizovan i za cijele dijelove grada, konkretno Park šumu Zagorič, koja je udaljena nekoliko kilometara od centra grada, a u kojoj živi 10 do 12 hiljada stanovnika. Nažalost, pomenuto naselje se nalazi i u određenoj vrsti logora. Sa sjeverne i zapadne strane ograđeno je rijekom Moračom, sa istočne grobljem, a sa južne prugom Podgorica – Nikšić. Ne postoji nijedan legalan i bezbjedan pružni prelaz za građane na ovom lokalitetu. Ništa bolja situacija nije ni sa seoskim područjima: Kučima, Pričeljem i Buronjima, sve pod izgovorom da prevoznici nemaju računa da voze na naznačenim lokacijama zbog malog broja putnika", saopštio je Tomašević.

Svetosavska će, kako je kazao, "kada preuzme gradsku upravu", taj problem riješiti primjenom ugovora o obaveznom prevozu putnika, a po metodologijama koje su "prisutne u evropskim metropolama".

"Ili, da bude jasnije građanima – po principu kako je Vlada regulisala prevoz putnika vozovima Željezničkog prevoza Crne Gore", zaključio je Tomašević.

Bonus video: