Lekić: Pobijedili smo 30. avgusta, pa u Nikšiću i Mojkovcu, vjerujemo da ćemo pobijediti i u većini opština 23. oktobra

"Građani su sada više uvjereni u to da njihov glas zaista vrijedi i da na izborima imaju moć da smjenjuju Vlade i da zaista utiču na političke, ekonomske i sveukupne procese u svojoj zemlji i u svom gradu"

2418 pregleda 2 komentar(a)
Lekić, Foto: Za budućnost Bara
Lekić, Foto: Za budućnost Bara

Sa vjerom u sebe i u ispravnost naših ideja i željom da mjenjamo društvo na bolje postigli smo veliku pobjedu 30. avgusta 2020. godine. Nakon toga, uslijedile su pobjede koalicija okupljenih oko Demokratskog frona (DF) i u opštinama Nikšić i Mojkovac. Pobjedićemo i u većini opština u kojima će se održati izbori 23.oktobra.

To se navodi u saopštenju DF, koje je ispred koalicije "Za budućnost Bara - Maja Vukićević" potpisao Aleksandar Lekić.

"Građani su sada više uvjereni u to da njihov glas zaista vrijedi i da na izborima imaju moć da smjenjuju Vlade i da zaista utiču na političke, ekonomske i sveukupne procese u svojoj zemlji i u svom gradu", dodao je Lekić.

Kako kaže i Barani znaju i vjeruju da je sazrelo vrijeme da se predstavnici vlasti mijenjaju onda kada ne daju potrebne rezultate.

"A rezultati vlasti DPS-a u Baru na svim poljima su razočaravajući. Njihovu politiku privrednog razvoja vidimo na primjeru privatizacije preduzeća (Primorka, Izbor Bar, ZIB, Rumijatrans itd) nakon čega je uslijedio stečaj, likvidacija i gubitak preko deset hiljada radnih mjesta. Politiku novih investicija u cilju razvoja turizma vidimo na primjeru investicije na Maljeviku. Investicija nikad nije realizovana, tamo nema obećanih hotelskih objekata, nije uposleno 2.500 radnika, a sumnjivi investitor je iza sebe ostavio i neizmirene obaveze prema opštini", naveo je.

Kaže i da se politiku razvoja pomorstva vidi na primjeru privatizacije Prekooekanske plovidbe (gubitak brodova, podjela preduzeća i gubitak radnih mjesta, gubitak brodske linije Bar-Bari).

"Politiku unapređenja sporta vidimo na primjeru neostvarenih obećanja kao što su izgradnja olimpijskog bazena, uređenja terena u Baru koji su u lošem stanju i loših uslova za trening naših sportista. Politiku očuvanja životne sredine vidimo na primjeru sječe čempresa starih preko 80 godine u dvorištu barske gimnazije, čime je uništen jedini park u centru grada", dodoa je Lekić.

Kad je riječ o infrastrukturi, kaže on, mnoga mjesta se i dalje suočavaju sa nestašicom vode, pokrivenost kanalizacionom mrežom je svega 45 odsto, a nije riješen ni problem atmosferske kanalizacije zbog čega su ulice poplavljene tokom malo većih padavina.

"Gore pomenuto je samo dio rezultata nebrige i lošeg vođenja opštine. Zato ovi izbori predstavljaju priliku za promjene. Sa novom energijom, znanjem i vizijom, želimo da sprovedemo potrebne reforme, da počnemo da konačno riješavamo sve pomenute probleme i učinimo da Bar zaista postane moderan grad, grad u kojem vrijedi živjeti. Vjerujemo da su promjene u Baru moguće i da počinju već od 23. oktobra", zaključio je Lekić.

Bonus video: