Borovinić Bojović: Podgorici, kao i Kučima, potrebna bolja zdravstvena zaštita

"Zajedno ćemo kroz građansko odlučivanje i u Kučima napraviti redosled uvođenja vode u sva sela"

12372 pregleda 10 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Demokratski front
Borovinić Bojović, Foto: Demokratski front

Kandidatkinja za gradonačelnicu, Jelena Borovinić Bojović poručila je da Podgorica nije samo centar grada, već su to i Kuči i da je obaveza da na isti način vodimo računa i da ulažemo u svaki dio grada

Koalicija "Za budućnost Podgorice" održala je tribinu u Kučima i u razgovoru sa stanovnicima upoznala se sa problemima ovoga dijela Podgorice.

Borovinić Bojović istakla je, kako se navodi u saopštenju Demokratskog fronta, na početku istorijski značaj Kuča, a podsjetila je i da su Kuči pružili nemjerljiv doprinos odbrani Srpske pravoslavne crkve tokom litija.

"Uzeli su masovno učešće u litijama, kako Kuči koji žive ovdje tako i oni koji su naseljeni u gradu. A svi pamtimo čuveni hod od Kuča do Hrama Hristovog Vaskrsenja u predvečerju izborne kampanje prije dvije godine, kada ste prošli kroz sve prepreke i simbolično stavili do znanja - da našu pobjedu niko neće zaustaviti. Sada je važno da taj proces iznesemo do kraja i da oslobodimo Podgoricu, a za tako nešto je neophodna podrška Kuča”, kazala je Borovinić Bojović.

Poručila je da nije došla da bi stanovnike Kuča zamajavala bajkama, kako to, prema njenim riječima, čine neki drugi.

Već je, kako kaže, došla da bi stanovnicima Kuča garantovala da će biti urađeno sve što im bude potrebno.

Ona je kazala da se nalazimo u trećoj dekadi 21. vijeka i u Kučima, odakle se, kako navodi, Glavni grad najljepše vidi i osjeća, i dalje sva sela nemaju vodu.

"Naša je obaveza da ponovo počnemo da razgovaramo i da se dogovaramo. Zajedno ćemo kroz građansko odlučivanje i u Kučima napraviti redosled uvođenja vode u sva sela", poručila je ona.

Dodala je da zna za problem nedostatka ljekara i potrebu da češće budu prisutni u ljekarskoj ambulanti.

"Kao ljekarka u potpunosti razumijem koliko je važno da zdravstvena briga bude na usluzi svima i u svakom trenutku. Ljekari moraju biti prisutni u ambulanti najmanje tri puta nedeljno”, poručila je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da je Podgorici, isto kao i Kučima, potrebna bolja zdravstvena zaštita, i zato će, kako tvrdi, prvo reorganizovati sistem domova zdravlja i ambulanti, a zatim će sistemski rešavati zdravstvenu brigu za svaki dio Podgorice.

Podgorica nije, kako kaže, samo centar grada, već su to i Kuči.

"Naša je obaveza da na isti način vodimo računa i da ulažemo u svaki dio grada", kazala je Borovinić Bojović.

Njeno obećanje stanovnicima Kuča je da će više ulagati u djelove grada koji su, kako dodaje, do sada bili zanemareni i zaboravljeni.

"Naša je obaveza da od 23. oktobra preuzmemo odgovornost i da napravimo fondove za obnovu Kuča i drugih zanemarenih djelova grada. Takođe, u budžetu ćemo odrediti subvencije za oživljavanje sela u Kučima. Znam da za tako nešto postoji veliko raspoloženje i nema sumnje, da ćemo razgovarati i da ćemo se dogovoriti o svakom detalju razvoja. Uvjerena sam da ćemo svi zajedno kroz građansko odlučivanje određivati prioritete i kako se troši vaš novac iz budžeta. Još jedna stvar je jako važna, a to je da ćete vi odrediti i vašeg predstavnika u svakoj komisiji za javne nabavke za investicije u vašem komšiluku.Sve što je rečeno i sve što bude realizovano u Kučima i za Kuče, nije stvar naše dobre volje i usluga, nego zato što vam sve to pripada”, naglasila je Borovinic Bojovic.

Poslanik Demokratskog fronta, Jovan Vučurović, kazao je da 30. avgusta još uvijek nije osvojena slobodu, iako su tada bili sigurni u to.

"Nismo još uvijek učinili one odlučujuće korake da se potpuno razvlasti DPS, da se politički obračunamo sa kriminalnom hobotnicom koju predvodi Milo Đukanovića, još uvijek je ANB zaštitinik DPS-a i kriminala, kao i djelovi policije, sudstva i tužilaštva. Da je DF bio u prilici da odlučuje, taj posao bi odavno bio završen, a iza rešetaka bi se odavno našli svi oni koji su uništavali Crnu Goru, Podgoricu, Kuče, koji su progonili našu SPC I naš narod”, istakao je Vučurović.

On je kazao da su glavni krivci što nije došlo do demontaže i razvlašćivanja DPS-a Zdravko Krivokapić i Milojko Spajić, koji su pokazali "politički kukavičluk".

"Međutim, imamo priliku da ispravimo ono što su neki pogrešno radili. Naša pobjeda u Podgorici će Mila Đukanovića I DPS odvesti u konačno nestajanje. Mi čuvamo pobjedu 30. avgusta. On je istakao da je glas za dr Jelenu Borovinic Bojovic jedina sigurnost da će Podgorica i Kuči krenuti putem budućnosti i razvoja”, naglasio je Vučurović.

Na tribini su, kako je saopšteno, govorili kandidati za odbornike Ivan Milić i Marko Mihailović, kao i advokat Rajko Božović.

Bonus video: