Jer smijemo i umijemo: Isključujemo bilo kakvu mogućnost postizbornog koaliranja sa DPS, SD, HGI i SDP

Kako su kazali, njih naročito zanimaju stavovi koalicije NP-Demokrate-DSS-Evropa sad, Bokeškog foruma, Arsenala za Tivat, i Krtoljske liste

5601 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Jer smijemo i umijemo - Mirko Kovačević
Foto: Jer smijemo i umijemo - Mirko Kovačević

Lista Tivatska akcija i Goran Božović- Časno i odgovorno za bolji Tivat "Jer smijemo i umijemo - Mirko Kovačević" saopštila je da isključuju bilo kakvu mogućnost postizbornog koaliranja sa DPS, SD, HGI i SDP.

Kako su kazali, njih naročito zanimaju stavovi koalicije NP-Demokrate-DSS-Evropa sad, Bokeškog foruma, Arsenala za Tivat, i Krtoljske liste.

U svom saopštenju poručuju da je došlo vrijeme da se sve izborne liste jasno i nedvosmisleno izjasne o tome sa kime mogu a sa kime ne mogu i neće praviti postizborne koalicije.

Dodaju i da svako ima pravo da se politikom bavi kako hoće, i da pravi dogovore s kim hoće, ali da elementarni moral i politička kultura nalažu da se to jasno biračima stavi do znanja prije izbora.

Iz te liste tvrde da su se previše "nagledali laži i najnevjerovatnijih politikantskih kombinacija" na državnom nivou, da bi to dozvolili i tolerisali i u Tivtu.

"Zato naša izborna lista kristalno jasno i nedvosmisleno garantuje građanima Tivta da isključuje bilo kakvu mogućnost da sa DPS (Demokratskom partijom socijalista), SD (Socijaldemokratama), HGI (Hrvatskom građanskom inicijativom), i SDP (Socijaldemokratskom partijom) pravi bilo kakvu postizbornu koaliciju, i poslije izbora, i bilo kada tokom mandata. (Nećemo ni sa onom nazovi partijom koja se u Tivtu sastoji od jednog člana, a koja je takođe u kriminalnoj koaliciji)", navodi se u saopštenju.

Što se njih tiče, kako kažu, "mogli bismo garantovati da sa ovim partijama ne bismo pravili bilo kakve koalicione aranžmane ne samo u narednom četvorogodišnjem mandatu – nego nikad".

"Jer partije koje su toliko zla napravile ovom narodu i zemlji ne treba da postoje, i ne treba niko da im pruži pojas za spasavanje i priliku za aboliciju. SDP je imao svoju šansu nakon 30. avgusta 2020, i - pokazavši još jednom svoje pravo lice – propustio je za sva vremena. Očekujemo od svih ostalih lista da se izjasne ovako jasno i nedvosmisleno kao što smo mi uradili. Jer građani Tivta treba da znaju što od koga mogu da očekuju poslije izbora, pa da, u skladu s tim, mogu i birati", poručili su oni.

Bonus video: