Živković: Neustavna inicijativa DF-a, žele parlament pretvoriti u cirkus

"Možda ovim politikanstvom lideri DF obilježavaju šest godina od pokušaja državnog udara", kazao je poslanik DPS-a

13269 pregleda 31 komentar(a)
Živković, Foto: Boris Pejović
Živković, Foto: Boris Pejović

Inicijativa Demokratskog fronta (DF) za izmjene Zakona o predsjedniku je neustavna i u pitanju je prazni predizborni marketing, kao i kontinuitet nastojanja da se diskredituju institucije i parlament pretvori u cirkus, poručio je šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

"Nisu uspjeli inicijativom, bez mišljenja Ustavnog suda, da razriješe predsjednika. Sada pokušavaju da stvaraju političku maglu, iako je Ustav jasan po tom pitanju. Providno i jeftino. Možda ovim politikanstvom lideri DF obilježavaju šest godina od pokušaja državnog udara. Očigledno im je ovo doba godine inspirativno za takva činjenja", napisao je Živković na Tviteru.

Izmjenama Zakona o predsjedniku, koje je danas u skupštinsku proceduru predao DF, predviđeno je razrješenje presjednika ako on ne ispuni dužnost u postupku utvrđivanja mandatara za sastav Vlade.

Iz DF-a su pojasnili su izmjene Zakona predložili jer predsjednik države Milo Đukanović nije predložio za mandatara za sastav Vlade kandidata koji ima nesumnjivu podršku većine poslanika u parlamentu.

Bonus video: