Ibrišimović: Jačati kapacitete lokalne uprave kroz jačanje ljudskih i materijalno-tehničkih resursa

Ibrišimović je rekao da će Bošnjačka stranka insistirati na kontinuiranoj edukaciji kadrova, kako bi se kroz plansko podizanje nivoa znanja i vještina zaposlenih u lokalnoj upravi poboljšao kvalitet usluga građanima i privredi

999 pregleda 0 komentar(a)
Ibrišimović, Foto: Bošnjačka stranka
Ibrišimović, Foto: Bošnjačka stranka

Nedžib Ibrišimović, kandidat za odbornika liste Bošnjačka stranka – Ispravno za Bar, kazao je da će se odbornici te stranke, "kao dio buduće vlasti u Baru", zalagati za jačanje kapaciteta lokalne uprave kroz jačanje ljudskih i materijalno-tehničkih resursa.

U tom cilju, kako je saopštio, insistiraće na kontinuiranoj edukaciji kadrova, kako bi se kroz plansko podizanje nivoa znanja i vještina zaposlenih u lokalnoj upravi poboljšao kvalitet usluga građanima i privredi.

“Smatramo da je neophodno dodatno uklanjanje administrativnih barijera. U razgovoru sa privrednicima došli smo do zaključka da se u poslovnim aktivnostima često susreću sa izazovima koji su posljedica neefikasnih propisa i administrativnih praksi. U tom smislu zalagaćemo se da se pokrene široki dijalog sa privrednicima, kako bi lokalnoj upravi ukazali na barijere, da bi se suvišne administrativne prakse ukinule, a komplikovane pojednostavile, u cilju stvaranja što boljeg poslovnog ambijenta”, kazao Ibrišimović.

On poručuje da je Baru takođe potrebna ojačana institucionalna saradnja sa dijasporom.

“Bar je opština sa brojnom dijasporom, u SAD i Evropi, kojoj treba posvetiti veću pažnju. Zalagaćemo se za osnaživanje te saradnje, kroz otvaranje Kancelarije za dijasporu, koja bi služila kao spona između lokalne uprave i dijaspore. Ta kancelarija bi doprinjela boljoj komunikaciji lokalne uprave sa građanima u dijaspori, boljem i efikasnijem ostvarivanju prava tih građana. Unaprijeđenje saradnje sa Baranima koji se nalaze u dijaspori doprinijeće njihovom punom uključivanju u društveni život naše zajednice iz koje su potekli i kojoj su svih decenija unazad istrajno pomagali. Podrška građana Bara koju dobija odbornička lista kandidata 'Ispravno za Bar' pokazuje da će BS kao dio buduće vlasti biti u prilici da osnaži saradnju sa dijasporom i učini efikasnijim rad lokalne uprave”, zaključio je Ibrišimović.

Bonus video: