Vujičić za "Vijesti": Usvojiti moratorijum na sve planove do donošenja PUP-a

Vujičić je rekao da će insistirati da SO Budva usvoji predlog da se raspiše međunarodni tender za izradu idejnog rješenja Prostorno-urbanističkog plana

6340 pregleda 5 komentar(a)
Vujičić, Foto: PR Centar
Vujičić, Foto: PR Centar

Prioriteni aktivnosti izvršne vlasti po stavu naše liste, bile bi da skupština usvoji moratorijum na sva lokalna planska dokumenta, do usvajanja Prostorno-urbanističkog plana (PUP) opštine, sa izuzecima za izgradnju infrastrukturnih o objekata od javnog interesa. To je u razgovoru za “Vijesti” kazao nosilac izborne liste “Dr Božidar Vujičić - Građanska akcija - Za bolju Budvu”, Božidar Vujičić.

On ističe da će insistirati da Skupština opštine Budva usvoji predlog da se raspiše međunarodni tender za izradu idejnog rješenja PUP-a.

“Prioritetna aktivnost naše izborne liste je i da se raspiše tender za privatno-javno partnerstvo za izgradnju spratne garaže, kod glavne pošte i kod skretanja sa bulevara za Slovensku plažu. Da skupština, na osnovu izvještaja stručnjaka saobraćajne struke, donese odluku o organizovanju jednosmjernog saobraćaja u onim ulicama, gdje bi takva odluka poboljšala funkcionisanje saobraćaja i povećala broj parking mjesta”, istakao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, potrebno je da se u dogovoru sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom u narednom Planu privremenih objekata za zonu morskog dobra za period 2023-2028, sa pješčanih površina budvanskih plaža izmjeste ugostiteljski objekti, terase i slično.

“Kao jedna od prioritetnih aktivnosti je i to sa lokalni parlament izglasa javni interes za starogradsku tvrđavu Citadela, neophodan prostor za otkrivanje rimskih termi i kiklopskih bedema, kao bi se turistima ponudi kompletan obilazak Starog grada. Da se Komunalnom preduzeću obezbijede sredstva za kupovinu vozila i opreme za pranje ulica u Starom gradu i za zaštitu i bolje održavanje postojećih zelenih površina i gradskih ulica. Da se zabrani saobraćaj vozilima u periodu od 10 do 06 časova, od rampe u parku, desno prema Starom gradu, izuzev za specijalna vozla. Parking kog stare autobuske stabice ostaviti za stanovnike Starog grada. Da se naplatom kazni i oduzimanjem rješenja za rad, onima koji proizvode buku, proba riješiti problem buke tokom sezone”, istakao je Vujičić.

Među prioritetnim aktivnostima koje će sprovoditi ako budu dio buduće vlasti je i da se proširi, modernizuje i označi javni toalet u parku, pored starog grada.

“Da se uradi baza podataka svih nepokretnosti na teritoriji opštine i baza podataka opštinske imovine. Nastaviti sa aktivnostima kako bi i praktično Lukom Budva upravljala lokana uprava, na korist prvenstveno stanovnika Budve. Da se utvrdi i javno objavi tačan broj uposlenih u opštini, po službama, sekretarijatima i opštinskim preduzećima, sa podatkom koliko je radnika u stalnom radnom odnosu a koliko je privremeno uposlenih, sa podatkom sa kojom stručnom spremom na koja radna mjesta su uposleni. Da se buđetom opštine opredijeli po jedan odsto sredstava za razvoj i inapređenje sporta, kulture, obrazovanja i zdravstva”, zaključio je Vujičić.

Bonus video: