Borovinić Bojović: Proces oslobođenja Crne Gore počeo prije dvije godine, sada je na redu odgovor građana Glavnog grada

"Obećana vam je kanalizacija do Mareze, ali kao i u slučaju prethodnih obećanja, ni to nije ispunjeno. Samo je presvučen put i možemo reći - maskiran - da bi izgledao bolje. A, mi zajedno možemo ovdje konstatovati da nije maskiran samo put, nego i oni koji su ga maskirali", rekla je tokom posjete Tološima

2995 pregleda 11 komentar(a)
Borovinić Bojović u Tološima, Foto: DF
Borovinić Bojović u Tološima, Foto: DF

Proces oslobođenja Crne Gore počeo prije dvije godine i sada je na redu odgovor građana i građanki Glavnog grada, poručila je Jelena Borovinić Bojović, kandidatkinja za gradonačelnicu Podgorice i nositeljka koalicione liste "Za budućnost Podgorice".

Kako se navodi u saopštenju Demokratskog fronta (DF) ona je to rekla tokom večerašnjeg razgovora sa građanima podgoričkog naselja Tološi.

"Evo me večeras u Tološima. Ovoga puta nisam došla da vas lično pregledam, već da zajedno napravimo jedan pregled stanja ovdje i u čitavoj Podgorici. Podsjećaju vas da ja nisam političarka - nego ljekarka. Ja to ovdje potvrđujem i kažem - prva stvar koju ja činim u svom poslu je da saslušam ljude. A oni upravo to nisu činili. I to je prva promjena koju ću uvesti kao gradonačelnica", dodala je Borovinić Bojović.

Kako navode iz DF ona je istakla da kada je u pitanju pregled stanja, ulice u jezgru naselja još nemaju rasvjete, a u najvećem dijelu ni trotoara.

"Uprkos mnogobrojnim obećanjima, kojima su vas zasipali iz izbora u izbore, čelni ljudi podgoričkog DPS-a nisu riješili problem atmosferske kanalizacije. I zbog toga, kada padne kiša dolazi do stvaranja jezera na ulicama. Poseban, da ne kažem i najveći problem, koji je ujedno i zdravstveni problem, jeste odlaganje krupnog otpada. Lugovi na Marezi su prepuni istovarenog otpada. Na izvorištu su instalirane četiri pumpe koje bi trebale da služe za vodosnabdijevanje Podgorice, ali zbog zastarelih azbestnih cijevi samo jedna je u opticaju, zbog opasnosti od pucanja postojeće vodovodne infrastrukture", rekla je Borovinić Bojović.

Kaže i da je obećana kanalizacija do Mareze, ali kao i u slučaju prethodnih obećanja, ni to nije ispunjeno.

"Samo je presvučen put i možemo reći - maskiran - da bi izgledao bolje. A mi zajedno možemo ovdje konstatovati da nije maskiran samo put, nego i oni koji su ga maskirali. Oni su se u ovoj kampanji prerušili sa namjerom da vas obmanu, sa željom da vas prevare. Sakrili su ime zloglasne stranke Mila Đukanovića, bježe od svih onih imena koja su oštetila Crnu Goru iako su ta imena njihova, oni su činili jedan sistem i pripadaju jednoj politici. Oni su odgovorni za ovakvo stanje. Za sebe su prigrabili milione, a vama nisu dali ni adekvatno parče trotoara u naselju. Ne slušaju vas. Ne zanimate ih", naglasila je Borovinić Bojović.

Dodaje da je došlo vrijeme da iskoristite mogućnost koju nude izbori.

"I da ih smijenimo, da ih pošaljemo u političku prošlost, kao što se to radi u svim civilizovanim gradovima. Vrijeme je da uvedemo komunikaciju između nas, nove gradske uprave i vas građana, vrijeme je da budemo jedan organizam, da zajedno ostvarimo građansko odlučivanje. Da se dogovaramo o svemu", kaže Borovinić Bojović.

Navela je da su obećanja data na sve strane...

"A, našu budućnost, budućnost Podgorice, budućnost naše djece, definisaće odgovor na pitanje čija je Podgorica. Svi zajedno 23. oktobra sa olovkama u rukama odlučujemo i poručujemo: Naša je. Mi smo siguran izbor, kod nas nema rizika, mi smo jedini garant odbrane pobjede od 30. avgusta. Učestvujmo u oslobađanju Podgorice i velikoj pobjedi našeg grada", zaključila je Borovinić Bojović.

Bonus video: