Jovanović za "Vijesti": Betonska građevina koja je nikla u Miločerskom parku biće novo porodilište

"Dakle svaki montažni objekti, uključujući vrtiće, domove zdravlja, policijske stanice kojima je istekao rok trajanja, sagradićemo jednom za sva vremena i to nisu naša obećanja već obaveze"

18378 pregleda 12 komentar(a)
Sa predaje liste "SNP- Temeljno za Budvu", Foto: SNP Budva
Sa predaje liste "SNP- Temeljno za Budvu", Foto: SNP Budva

Nosilac liste "SNP- Temeljno za Budvu" Vuk Jovanović poručio je da su prioriteti te partije jasni - bezbjednost, transparentnost i kreativnost.

"Svakom građaninu prije svega želimo da garantujemo miran i bezbjedan život. Dakle svaki montažni objekti, uključujući vrtiće, domove zdravlja, policijske stanice kojima je istekao rok trajanja, sagradićemo jednom za sva vremena i to nisu naša obećanja već obaveze. Probaćemo da vratimo ugled ribarskog mjesta sa težnjom ka nautičkom, lovačkom i ruralnom turizmu. Ali ne tokom njena tri mjeseca, već tokom cijele godine. Budva zaslužuje da živi svih 12 mjeseci. Svaki naš korak biće transparentan. Prioriteti će nam biti sporna dokumenta koja se namjenski kriju od građana već 30 godina. Vrata kabineta neće biti otvorena, već iščupana iz štoka, u bukvalnom smislu te riječi. Sve društvene mreže opštine Budva istog dana će prestati sa reklamiranjem bilo koje političke ličnosti ili partije", kazao je Jovanović za "Vijesti".

Obećava da će dovesti najbolji tim sanacionih arhitekata sa područja Balkana.

"Prije velikih poduhvata u okvirima sanacije promijenićemo vizuelni identitet ovog mjesta ili makar pojedinih naselja. Konačno ćemo estetskii I stilski podsjećati na Mediteran. Daćemo sve od sebe da poboljšamo kulturni sadržaj. Festivali će se preseliti tokom jesenjeg I proljećnjeg perioda. Ne samo tokom tri dana Nove godine. Petrovac će dobiti bioskop a kulturni sadržaj, koji danas ne postoji, biće popunjen u okvirima glume, muzike, plesa i slikarstva. Smještajni kapacitet od period novembra do maja biće znatno drugačiji. Ekonomski ćemo se ugledati na turističke destinacije kao što su Holandija, Portugalija, Češka, Kanada i ostale", naglasio je Jovanović.

Prema njegovim riječima dekriminalizacijom se mogu postići dva velika cilja.

"Dakle, ne treba podcenjivati naše građane I smatrati ih konzervativnima. Naši penzioneri zaslužuju bogat edukativno-rekreativni sadržaj. Otvorićemo šahovske klubove a bioskop u Budvi će najstarijoj populaciji besplatno prikazivati filmove iz period prošlog stoljeća. Prioritetna tačka u dogovoru sa glavnim sanacionim arhitektom biće veći broj parkova za djecu I odrasle uz najsavremeniji naučno-tehnološki sadržaj. Želimo da pitamo mještane Petrovca I Buljarice da li žele ili ne, jedan vrlo zanimljiv projekat, koji bi ovu opštinu i cijelu Crnu Goru učinio potpuno drugačijom. To je trka Formule 1, MotoGP-a i WRC-a. Budvani zaslužu da je vide Borkovića kako uživo na Buljaričkom polju podiže pehar”, istakao je Jovanović.

On je rekao da žele da pitaju mještane Svetog Stefana da li žele ili ne, da ulice grada-hotela dobiju imena po najeminentnijim ličnostima koji su boravili na tom mjestu.

"Ne, mještani ne žele pool lejn i garden lejn već ulicu Sofije Loren, Kirka Daglasa i Bobija Fišera na Svetom Stefanu. Betonska građevina koja je nikla u Miločerskom parku biće novo porodilište, možda i najljepše na cijelom svijetu. I konačno pitati Paštroviće da li žele na toj gori vetrenjače ili astronomsku opservatoriju, dakle naučne centre za astrofiziku i arheologiju", zaključio je Jovanović.

Bonus video: