Golubović: Đukanović je izdajnik Crne Gore, manjine nisu ugrožene, a neće biti ni nakon smjene vlasti u Baru

"Podsjećam da upravo Milo Đukanović snosi komandnu odgovornost za prisilnu deportaciju najmanje 66 civila, uglavnom Muslimana, koje je crnogorska policija u maju 1992. godine deportovala iz Herceg Novog u Bosnu i Hercegovinu, jer je tada bio predsjednik Vlade Crne Gore"

4812 pregleda 4 komentar(a)
Golubović, Foto: Prava Crna Gora
Golubović, Foto: Prava Crna Gora

Jedna od obmana kojom se Milo Đukanović ponovo služi je da će situacija u državi biti veoma ozbiljna, ako pobijede njegovi politički protivnici, koje je nazvao izdajnicima. Svima je jasno da su Đukanović i njegovi saradnici izdajnici Crne Gore, jer su opljačkali i rasprodali imovinu državnih preduzeća i iznijeli novac iz zemlje na privatne račune u inostranstvu.

To je u saopštenju Prave Crne Gore, rekao nosilac ove liste na izborima u Baru 23. oktobra Vukan Golubović.

"Postalo je jasno i Milu Đukanoviću da će izgubiti na izborima u Baru, pa se hvata za slamku i poziva privrednike da utiču na članove svojih porodica i svoje zaposlene da glasaju za Demokratsku partiju socijalista (DPS)", dodao je Golubović.

Kaže da je slično Đukanović tvrdio i prije parlamentarnih izbora 30. avgusta 2022. godine.

"Pa se nije desilo ništa strašno, već upravo suprotno. Građani Crne Gore su 30. avgusta 2022. godine konačno smijenili vlast DPS-a na državnom nivou i uveli demokratiju u Crnu Goru", navodi Golubović.

On navodi i da Đukanović čak tvrdi da će pripadnici manjinskih naroda morati da napuste zemlju, ako u Baru i još nekim gradovima na izborima zakazanim za 23. oktobar ne trijumfuju koalicije okupljene oko DPS-a.

"Podsjećam da upravo Milo Đukanović snosi komandnu odgovornost za prisilnu deportaciju najmanje 66 civila, uglavnom Muslimana, koje je crnogorska policija u maju 1992. godine deportovala iz Herceg Novog u Bosnu i Hercegovinu, jer je tada bio predsjednik Vlade Crne Gore. Prema tome, upravo je on taj koji je nanio najviše štete manjinama u Crnoj Gori, zato je njegova propaganda providna", istakao je Golubović.

Manjine u Crnoj Gori, kaže on, nisu i neće biti ugrožene nakon smjene vlasti u Baru i drugim opštinama.

"Kao što nisu bile ugrožene ni nakon smjene vlasti na državnom nivou. Građani Bara su se osvijestili poslije svih nepravdi i obmana, koje su doživjeli od strane DPS-a i njegovih satelita u posljednjih trideset godina, tako da više neće ukazivati povjerenje onima koji su ih izdali", zaključio je Golubović.

Bonus video: