Brajović i Abdolahi: Crna Gora i Iran imaju dobru bazu za jačanje sveukupnih odnosa

"Zaključeno je takođe da postoje brojne mogućnosti u bilateralnoj i multilateralnoj saradnji, a priprema ugovorne baze može biti dobra osnova za razvoj ekonomskih odnosa u interesu obje države", kaže se u saopštenju
66 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Brajović, Husein Mol Abdolahi, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Brajović, Husein Mol Abdolahi, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 29.09.2017. 17:56h

Crna Gora i Iran imaju dobru bazu za jačanje sveukupnih odnosa, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa nerezidentnim ambasadorom Irana Huseinom Molom Abdolahijem.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović i Abdolahi razgovarali su danas o jačanju parlamentrane saradnje kao najboljem načinu uspostavljanja čvršćih političkih i ekonomskih odnosa dviju država.

Sagovornici su se saglasili da će formiranje grupa prijateljstva, kao i razmjena posjeta na najvišem i visokom nivou, doprinijeti snaženju bilateralnih odnosa.

"Zaključeno je takođe da postoje brojne mogućnosti u bilateralnoj i multilateralnoj saradnji, a priprema ugovorne baze može biti dobra osnova za razvoj ekonomskih odnosa u interesu obje države", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Brajović i Abdolahi razmijenili mišljenja o političkoj situaciji u regionima obje države i izazovima sa kojima se suočavaju.

"Ambasador Irana je čestitao Crnoj Gori na dostignućima koja doprinose stabilizaciji i razvoju Crne Gore", dodaje se u saopštenju.

Brajović je, kako se navodi, uputio poziv da predsjednik parlamenta Irana posjeti Crnu Goru.

Bonus video: