Koalicija "Jedinstveni za Budvu": Kadrovi DF-a smišljeno podrivaju pravnu državu

Iz koalicije "Prava stvar, Jedinstveni za Budvu - Dragana Mitrović" poručili da "snažno podržavaju obespravljene građane"

4123 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Prava stvar, Jedinstveni za Budvu
Foto: Prava stvar, Jedinstveni za Budvu

Iz koalicije "Prava stvar, Jedinstveni za Budvu - Dragana Mitrović" saopštili su da kadrovi Demokratskog fronta (DF), neuknjižbom vlasniak na zemljištu na Mrčevom polju, smišljeno podrivaju pravnu državu.

"Građanska inicijativa '21. maj', Opštinska inicijativa u Budvi, kao konstituenti Koalicije 'Prava stvar, Jedinstveni za Budvu - Dragana Mitrović', snažno podržava obespravljene građane Grblja i Budve okupljenje u NVO 'Mrčevo polje' i NVO 'Jaz plaža', koji su se okupili na protestu protiv neuknjižbe vlasnika na zemljištu na Mrčevom polju usljed nepostupanja državnih organa, odnosno katastra u Kotoru i Budvi i katastra u Podgorici kojima 'suvereno gospodare' već šest godina kadrovi Demokratskog fronta", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je neuknjižba vlasništva nad zemljišnim posjedima "potpuno obesmislila restituciju i pravedno vraćanje oduzetog zemljišta njegovim stvarnim vlasnicima i nasljednicima". "Nepostupanje po zakonu ovih katastara godinama zaustavlja primjenu nadležnog zakona i obesmišljava pravednu restituciju kojom su građani Grblja i Budve trebali biti obeštećeni za decenijsko uzurpiranje njihove zemlje", dodaju iz koalicije.

Ocijenili su da DF sa svojim kadrovima "smišljeno radi na podrivanju pravne države", nanoseći "ogromnu štetu građanima za čiju se 'pravicu' samo nominalno zalaže".

"Ovo višegodišnje iživljavanje nad pravdom je potpuno u maniru ove političke interesne zajednice, što nedvosmisleno pokazuje i nekažnjena uzurpacija više od pola miliona kvadrata zemljišta u Grblju njihovog prvaka Marka Bata Carevića. Demokratski front svojim nepočinstvima želi da gradi tobožnju pravdu, misleći da će otimačinom i ignorantskim odnosom prema ljudima, koji samo traže svoje, zamazati pogled svih pravdoljubivih građana", dodaje se u saopštenju.

Kazali su da koalicija "Prava stvar, Jedinstveni za Budvu - Dragana Mitrović" neće odustati od upotrebe svih pravnih sredstava da se "prema ovim ljudima postupi u skladu sa zakonom i konačno zadovolji pravda".

"Stoga, pozivamo građane da u ovoj borbi za naš grad, zajedno koračamo ka pobjedi, za Budvu svih nas, a ne samo grad povlaštenih pojedinaca", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: