Komnenović za "Vijesti": Zapečatićemo DPS

Ubijeđen sam da ćemo sa ostalim građanskim listama opet formirati vlast i nastaviti dalje da štitimo i razvijamo naš grad, kaže nosilac liste “Željko Komnenović: Narod pobjeđuje - Demokratska Crna Gora - Pokret Evropa sad - Demokratska srpska strana - Da zapečatimo!”

13208 pregleda 37 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Iako smo od preuzimanja vlasti bili u svojevrsnom kriznom menadžmentu zbog devastiranih gradskih finansija koje smo zatekli, zdravstvene, a onda i ekonomske krize, pa do političke opstrukcije u lokalnom parlamentu, privremenog finanisaranja i Odbora povjerenika, ipak smo postigli sjajne rezulate jer smo iz minusa od četiri miliona grad doveli do plusa u budžetu od 8,6 miliona eura, vratili sve dugove i za dvije godine uspjeli realizovati 70 odsto našeg programa projektovanog na redovan četvorogodišnji mandat. To je naša najbolja preporuka sa kojim izlazimo pred Tivćane na izbore 23. oktobra, očekujući da nam birači daju podršku kako bismo obezbijedili političku stabilnost koja nam je neophodna za razvoj Tivta, poručio je u razgovoru za “Vijesti” Željko Komnenović, nosilac izborne liste “Željko Komnenović: Narod pobjeđuje-Demokratska Crna Gora-Pokret Evropa sad-Demokratska srpska strana-Da zapečatimo!”

Naglasio je da aktuelna gradska vlast već sada ima preko 100 odsto ostvarenu prohodovnu stranu budžeta Opštine za 2022, te da su stvoreni uslovi za ono što je glavni cilj nakon izbora – investiranje i razvoj lokalne infrastrukture. “Iako smo i u otežanim i ograničavajućim dosadašnjim okolnostima imali dosta ulaganja u poboljšanje saobraćajnica, sportskih terena, dječijih grališta i sličnog, pravi posao i krupne stvari nam tek predstoje. Ono čemu ćemo se posvetiti je izgradnja novih školskih objekata, jer po tom pitanju nije rađeno ništa skoro 40 godina. U postupku smo obezbjeđenja planskih i imovinskih preduslova za gradnju objekta nove osnovne škole na Župi za koju imamo i dogovor sa našim strateškim partnerom Porto Montenegrom koji bi učestvovao u izgradnji te škole kapaciteta 600 učenika. Dogradiće se i proširiti postojeći objekat područnog odjeljenja OŠ “Drago Milović” u Gradošnici, graditi novi objekat vrtića u tom dijelu grada i dograditi vrtić u Donjoj Lastvi, a u Radovićima je država već u tenderskoj proceduri za gradnju novog zjedničkog objekta tamošnje osnovne škole, vrtića i muzičke škole”, istakao je Komnenović.

Obećava i skori početak izgradnje servisne zone za Komunalno i Vodovod u Gradiošnici, kao i Vatrogasnog doma, obalnog šetališta od Lastve do Lepetana, kanalizacije u Donjoj Lastvi i Gradiošnici te izgradnju više novih ulica u raznim djelovima grada. Gradiće se i novi objekat gradske pijace iza hotela “Pine”, novi kompleks sportskih terena sa zatvorenim bazenom i uraditi novi koncept regulacije saobraćaja u gradu. “Tivat dakle, može da u infrastrukturnom smislu, “prodiše” vrlo brzo, ali pod uslovom da se podgoričke političke elite ne pitaju i ne raspolažu sa našim budžetom, kao što je to bio ranije slučaj za vrijeme vlasti DPS i njegovih satelita. Mi to sigurno nećemo dozvoliti da se opet desi”, poručio je Komnenović.

Komnenović je kazao da je lokalna vlast Tivta do sada najčešće imala problematilnu saradnju sa jednim dijelom državnih organa i institucija i da će insistirati na promjeni takvog odnosa.

”Tražimo da se preduzeće Aerodromi Crne Gore transformiše saglasno interesima građana Tivta i da Aerodrom Tivat bude zasebno preduzeće, što će olakšati rješavanje izraženih imovinsko-pravnih pitanja na aerodromu. Zahtijevamo mnogo bolji i ažurniji rad Poreske uprave, reformu Zavoda za zapošljavanje u Tivtu i pogotovo ovdašnjeg odjeljenja Uprave za katastar”, nabrojao je o,n dodajući da će se raditi na unapređenju biznis ambijenta i otvaranju novih radnih mjesta u perspektivnim privrednim djelatnostima.

Na pitanje sa kime će koalicija eventualno sarađivati nakon izbora, on je istakao da su se “političke karte sada izmiješale i nanovo podijelile”, ali da se i dalje prioritet daje lokalnim građanskim listama: “Ubijeđen sam da ćemo sa ostalim građanskim listama u Tivtu, ubrzo nakon izbora, opet formirati vlast i nastaviti dalje da štitimo i razvijamo naš grad. U Tivtu prema posljednjim podacima, skladno žive pripadnici čak 40 različitih nacija iz čitavog svijeta koji su ovdje našli svoj dom, što potvrđuje da je ovo mondenska i kosmopolitska sredina, otvorena i dovoljno široka za sve”, istakao je.

Bonus video: