Građanska akcija: DF i Demokrate da iskažu spremnost da će uložiti maksimalni napor u budućoj saradnji

Iz te partije ističu i da bez obzira na to što izborna kampanja protiče "prilično mirno, bez uobičajenog napadanja", to nije garancija da se međusobne nesuglasice neće nastaviti, nakon izbora i u krajnjem ponovo prouzrokovati uvođenje prinudne uprave

5351 pregleda 4 komentar(a)
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar

Demokratski front i Demokrate nisu opravdali povjerenje građana, zbog međusobnih nesuglasica i na kraju, umjesto sprovođenja vlasti, u opštini je uvedena prinudna uprava, saopštili su iz Građanske Akcije.

"Izborna lista "dr Božidar Vujičić-Građanska akcija-Za bolju Budvu", vjeruje da bi jedno zajedničko predizborno saopštenje DF-a i Demokrata, kojim bi iskazali spremnost da će uložiti maksimalni napor u budućoj saradnji, sa ciljem ostvarivanju vlasti do kraja mandata, vratilo poljuljano povjerenje građana i doprinjelo da građani izađu na izbore, u što većem broju i onemoguće povratak koalicije oko DPS-a na vlast", navodi se u saopštenju.

Iz te partije su kazali da je pitanje da li će izborne liste “Milo Božović - Budva na prvom mjestu“ i “Dragan Krapović - Idemo ljudi – Demokrate - Demos“, moći da obezbijede normalno funkcionisanje vlasti u Budvi, ukoliko dobiju dovoljnu podršku građana, pitanje na koje bi mnogi građani voljeli da čuju odgovor, prije izbora, "upravo od nosilaca listi Demokrata i Demokratskog fronta, kako bi mogli da odluče da li uopšte da izađu na izbore i kojoj izbornoj listi da daju podršku".

Dodaju i da je poznato da je većina građana Budve, na demonstracijama 2020. godine, "uspjela da odbrani pokušaj DPS, da prekrajanjem izborne volje preuzme vlast".

Ističu i da bez obzira na to što izborna kampanja protiče "prilično mirno, bez uobičajenog napadanja", to nije garancija da se međusobne nesuglasice neće nastaviti, nakon izbora i u krajnjem ponovo prouzrokovati uvođenje prinudne uprave.

Ta neizvijesnost, smatraju oni, ukoliko se jasnim stavovima nosilaca listi ne otkloni, prije izbora, može dovesti do toga da jedan broj građana, koji je protestovao i glasao za DF i Demokrate, 2020. godine, odluči da uopšte ne izađe na izbore, "što bi najviše odgovaralo Demokratskoj partiji socijalista i njihovim koalicionim partnerima".

"Ukoliko predstavnici DF i Demokrata ne nađu način, kako da građane uvjere, prije izbora, da neće, nakon izbora, nastaviti sa dosadašnjom praksom, ili, ukoliko smatraju da takvo izjašnjenje nije potrebno, onda je vrlo vjerovatno da će se nesuglasice oko formiranja vlasti, između DF-a i Demokrata, nastaviti i nakon izbora, u slučaju da dobiju dovoljnu podršku građana", piše u saopštenju.

Bonus video: