Prava stvar, Zajedno Bar: Pred sugrađane izlazimo sa konkretnim predlozima kako unaprijediti oblast sporta i kulture

Demirović je istakla da je Baru potrebna nova zgrada Muzičke škole u kojoj bi bile smještene i niža i srednja muzička škola te da bi Bar, kao grad bogate muzičke istorije, konačno dobio što zaslužuje.

2048 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Prava stvar Zajedno za Bar
Foto: Prava stvar Zajedno za Bar

Pred svoje sugrađane izlazimo odgovorno, sa konkretnim predlozima kako unaprijediti oblast sporta i kulture, a cilj je da čujemo i njihova mišljenja, posebno cijeneći suprotne stavove koje smatramo značajnim u oblikovanju predloženih inicijativa.

To su poručili kandidati za odbornike koalicije „Prava stvar, Zajedno Bar“ Tatjana Bokan, Andrea Demirović, Almir Cecunjanin, Stevan Milošević i Miloš Lalević.

Oni su danas u jednom barskom hotelu organizovali tribinu za sportske klubove i kulturne radnike grada Bara posvećenu unapređenju navedenih oblasti.

Demirović je tom prilikom istakla da je Baru potrebna nova zgrada Muzičke škole u kojoj bi bile smještene i niža i srednja muzička škola te da bi Bar, kao grad bogate muzičke istorije, konačno dobio što zaslužuje.

Ona je dodala da je potrebno obnoviti bleh muziku koja bi bila autentičan muzički pečat Bara, kupiti instrumente, pronaći prostor za njihov rad kao i podstaći potencijalne muzičare koji žele da se bave ovom vrstom muzike.

Demirović je ukazala i na značaj potencijalne organizacije dječjeg festivala u Baru koji bi podstakao mlade muzičke nade a Bar dobio i jedan novi kvalitetan muzički sadržaj značajan i iz turističkog ugla.

Bokan je istakla potrebu uvođenja stipendija za mlade sportiste koje bi Opština isplaćivala uz prethodno definisane jasne kriterijume čime bi ih, kako je kazala, dodatno motivisali na postizanje vrhunskih rezultata i ukazali da prepoznaju i vrednuju kao grad njihove sportske uspjehe.

"Potrebno je hitno značajno povećati sredstva za finansiranje sportskih klubova u lokalnom budžetu, donijeti nove, jasnije kriterijume za raspodjelu sredstava", rekao je Cecunjanin.

On je kazao da smatra da povećanje treba da bude dominantno usmjereno na klubove koji nijesu u vlasništvu Opštine ali i da "o našim najvećim sportskim brendovima treba pažljivo brinuti".

Na kraju, Milošević je predstavio svoj plan za unapređenje sportske infrastructure.

"Konkretno je svima prezentovao model sportsko-rekreativnog parka „Trojka“u sklopu sportskih kompleksa na Madžarici, uz isticanje da će time Bar dobiti značajne, multifunkcionalne sportske sadržaje koji će građanima omogućiti bolje uslove za bavljenje sportom", navodi se u saopštenju.

Bonus video: