Marković o povećanju broja državnih sekretara: To nema veze sa politikom

59 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, posjeta Pljevljima, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, posjeta Pljevljima, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 29.09.2017. 17:15h

O tome da li to što je četiri puta povećao broj državnih sekretara u ministarstvima pa ih sada ima 19 , opravdano ili je partijsko uhljebljivanje i bacanje novca građana, premijer Duško Marković je danas kazao da je to bio njegov lični zahtjev da u jednom od ministarstava dovedu mladoga čovjeka koji je ekspert u struci i koji ima znanje i sposobnosti da podstakne u ministarstvu ono što nam do sada nije dovoljno produkrtivno kada je u pitanju taj segment.

"Mi dovodimo ljude koji su u stanju da promijene stvari i uvedu nove prakse a imaju veći nivo znanja nego što ga imamo u određenim resorima i to nam je model koji nam sada daje prostora da brzo reagujemo. To nema veze sa politikom“, kazao je premijer danas u Bijelom Polju.

O tome kako komentariše to da postament Puniši Račiću još nije uklonjen iako je on ranije tvrdio da će biti uklonjen premijer je kazao da on to jeste rekao ali da je u razgovoru sa nadležnim službama saznao da je rješenje izvršeno, da postament nije spomenik.

"Pratimo situaciju i ukoliko se tamo desi neko iznenađenje reagovaćemo na vrijeme. Ta ploča je uklonjena, postament stoji ali nije izazov novih nesporazuma", kazao je Marković.

Puniša Račić je bio poslanik Radikalne stranke u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca koji je 1928. godine u Narodnoj skupštini u Beogradu ubio trojicu poslanika Hrvatske seljačke stranke, a dvojicu ranio, zbog čega je 14 godina proveo u zatvoru.

Bonus video: