Đurović-Vučić: Sva otvorena pitanja treba da nastavimo da rješavamo dijalogom

Đurović će razgovarati danas u Beogradu i sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem i premijerkom Anom Brnabić

11011 pregleda 11 komentar(a)
Đurović i Vučić, Foto: Skupština Crne Gore
Đurović i Vučić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 19.10.2022. 17:45h

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa predsjednikom Srbije Aleksandarom Vučić, a tom prilikom su se "saglasili da će nastaviti da jačaju prijateljske veze".

Đurović boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Iz Kabineta predsjednice Skupštine Crne Gore, Danijele Đurović, saopštili su da je ona ističući značaj obostrane posvećenosti kreiranju atmosfere međusobnog uvažavanja, poštovanja zajedničke istorije i tradicionalne bliskosti dva naroda, ukazala da dvije zemlje dijele evropsku integracionu aspiraciju, kao i reformske ciljeve i izazove.

Đurović je, kako se navodi, naročit akcenat stavila na potrebu jačanja bilateralnih odnosa i iskazala interes za dalje unaprjeđenje saradnje i intenziviranje političkog dijaloga na najvišem i radnom nivou.

U tom kontekstu, izrazila je zadovoljstvo zbog nedavne uspješne posjete delegacije Vlade Crne Gore Beogradu, kao i očekivanje da će se dobra međuresorska saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Vučić je izrazio očekivanje da će doći do intenziviranja saradnje između parlamenata Srbije i Crne Gore i istakao da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, saglasili da dvije zemlje sva otvorena pitanja treba da nastave da rješavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su, kako navode, dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za građane dviju država, važni i za sveukupnu stabilnost u regionu.

"Sa predsjednicom Skupštine Crne Gore razgovarao sam o najvažnijim regionalnim pitanjima i saglasili smo se da ćemo nastaviti da jačamo prijateljske veze", naveo je Vučić na Instagram profilu.

Đurović će razgovarati danas u Beogradu i sa predsjednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem i premijerkom Anom Brnabić.

Bonus video: