Dabanović: Ljubav prema Baru je zavičajna, spremni smo da ispunimo sve što smo obećali od Crmnice do mora

"Bar mora postati samosvojan grad, grad kojim se upravlja iz njegove dubine i po njegovoj volji, ni carski, ni spahijski, nego naš, prepun divnih primjera zajedništva i sloge iz prošlosti i najljepših mogućnosti za budućnost", kazala je ona

2178 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Naša ljubav prema Baru je zavičajna, ljudska, domaćinska, a pred nama je vrijeme u kojem ćemo stvarati novi, demokratski, evropski i ujedinjeni Bar, grad koji ima budućnost i raduje joj se.

To je saopštila kandidatkinja koalicije "Idemo, ljudi! - Demokratski, evropski, ujedinjeno za Bar" za odbornicu u Skupštini opštine Bar Nela Dabanović, dodajući da su "sve uradili da Bar od 23. oktobra bude grad budućnosti".

"Naša koalicija predvođena Draganom Tufegdžićem "Idemo, ljudi! Demokratski, evropski, ujedinjeno za Bar!" unijela je u ovu kampanju neposrednost, brigu, srdačnost i hrabrost. Sve to bilo je moguće samo zbog sjajne, pobjedničke atmosfere koju smo širili iz dana u dan. Ljudi sa naše liste su rasterećeni: ne prate nas političke afere, nepotizam, protekcionizam, populizam i ništa od onoga što je, nažalost, postala politička "klasika"", navodi se u njenom saopštenju.

Dabanović ističe i da su spremni da ispune "sve što su obećali od Crmnice do mora".

"Brižljivo i pažljivo smo izgovarali svaku riječ i prosijali svako obećanje. Znamo šta možemo odmah, a za šta će nam trebati više vremena i više novca. Pošten odnos prema budžetu, kompetentnost budućeg upravljačkog tima, zrelost u odlučivanju, osluškivanje želja građana Bara, biće naše vrline. Ni jedna od tri stranke iz naše koalicije nije se u minule dvije godine igrala sa onom velikom narodnom pobjedom od 30. avgusta 2020. Nismo se poigravali potom sa izbornom voljom, niti smo trgovali funkcijama i privilegijama", stoji u saopštenju.

Prema njenim riječima, "iza nas ostaje Bar učmalosti i zapuštenosti, Bar propuštenih prilika, tajkunskih i ličnih bogaćenja".

"Naša ljubav prema Baru je zavičajna, ljudska, domaćinska. Pred nama je vrijeme u kojem ćemo stvarati novi, demokratski, evropski i ujedinjeni Bar, grad koji ima budućnost i raduje joj se", kazala je ona.

Poručuje i da šansu koju im na izborima daju Baranke i Barani neće propustiti.

"Razlika između nas i onih koji su decenijama upravljali Barom je ogromna. Bar za nas nije tuđe političko igralište nego vlastito dvorište. Mi ne plašimo ljude i ne osuđujemo njihove lične i kolektivne izbore. Mi ne progonimo zbog pripadnosti niti će bilo koje svojstvo pojedinca uticati na našu obavezu da pojedincu damo šansu. Bar mora postati samosvojan grad, grad kojim se upravlja iz njegove dubine i po njegovoj volji, ni carski, ni spahijski, nego naš, prepun divnih primjera zajedništva i sloge iz prošlosti i najljepših mogućnosti za budućnost. Idemo, zato, u pobjedu svjesni odgovornosti i posla koji je pred nama. Idemo da pokrenemo, ranijim politikama umorenu snagu. Idemo ljudi, idemo za Bar, idemo u život pun ljubavi i smisla", navodi se u saopštenju.

Bonus video: