Krapović optužio DF da vrši pritisak na glasače, pokazao biračke spiskove

"Ukoliko ovi moji dobronamjerni apeli ne urode plodom, mi upozoravamo da nećemo imati nikakvu zadršku , jer imamo dosta podataka, iznijećemo sve i procesuirati. Pratićemo ovih dana šta se dešava na terenu, posebno tokom izbornog dana", poručio je Krapović

30342 pregleda 44 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Nosilac liste “Dragan Krapović- Idemo ljudi – Demokrate, Demos“ Dragan Krapović optužio je ponovo Demokartski front u Budvi da vrši pritiske na glasače, zaposlene u javnim preduzećima i lokalnoj administraciji, te ih pozvao da ukoliko pod hitno ne prestanu, da će biti krivično procesuirani.

Kao dokaz, Krapović je na konferenciji za novinare objelodanio spiskove koji su sastavljeni u štabu DF-a, a na kojima se, kako tvrdi, vidi da je svaki glasač obilježen oznakama na koji način će glasati, te ko je od funkcionera DF-a zadužen da sa njim popriča i utiče da glasa za Front.

“Pristisak na birače, prijetnja po egzistenciju porodica birača je nešto što mi osuđujemo. Praksu koju smo vijdeli mnogo ranije u izbornim ciklusima koju je tada sprovodila vlast Demokratske partije socijalista - spiskovi birača, “plusevi i minusi”, “ razgovori”, pijetnje gubitkom posla, repertoar koji smo ranije gledali, to sada rade kolege iz Demokratskog fronta u ovoj kampanji. Poštovani građani, radnici u Opštini u lokalanim firmama, ovo nije Budva za koju se mi borimo i tome se suprotstavljamo”, istakao je Krapović.

On je kazao da su došli u posjed spiskova koje je napravio DF za jedan broj birača, a koje su im dostavili aktivisti tog saveza.

“U pitanju je jedno biračko mjesto, imamo dokumenta i za još biračkih mjesta koje za sada nećemo da iznosimo, jer želimo da apelujemo da se ove stvari zaustave. Ovo je spisak za biračko mjesto 11 na kome se vidi da jednog zaposlenog u Komunalnom preduzeću žele da pošalju kući, vjerovatno taj nije bio dovoljno disciplinovan, nije prihvatio ono što mu se nalaže i naređuje i kao takav, jer neće da glasa za DF je nepodoban. Za neke stoji naznaka da glasaju za URA, a pored toga i ime lokalnog funkcionera iz DF koji je to valjda oposlio. Za neke stoji da su im supruge prosvjetni radnici, međutim, takođe stoji da nijesu dobili stan u zgradama za prosvjetne radnike, pa bi onda valjalo i sa njima popričati. Za neke stoji da su muslimani, te da neće zbog toga glasati za DF, ali da treba takođe da se popriča sa njima”, kazao je Krapović.

On je pokazao spisak birača koje je sastavio DF, a koji se odnosi na one koji nijesu rođeni u Budvi, međutim, glasaju na ovim lokalnim izborima.

foto: Vuk Lajović

“Ja danas želim da apelujem na sve, ostalo je još dva- tri dana kampanje, da se sa ovom prizemnom i pogubnom prksom prestane. Ovo nije nešto što je dostojno Budvi, mi smo se sa svim ovim pojavama već jednom u Budvi izborili. Tražim da se ne vraćamo na to, da se ne kalja obraz ovoga grada i da se Budva ovakvim postupcima ne baca u blato. Dajte da nakon ovih izbora možemo reći dobar dan jedni drugima, da možemo sarađivati u interesu svih građana u ovom gradu, Nakon prethodnih izbora nijesmo mogli, nakon onih sramnih scena koje su se desile u ljeto 2020., dajte da sada imamo jedno dostojnstveno nadmetanje u idejama , argumentima i da birači slobodno bez pritiska izađu na birališta. Takođe, ukoliko ovi moji dobonamjerni apeli ne urode plodom, mi upozoravamo da nećemo imati nikakvu zadršku , jer imamo dosta podataka, iznijećemo sve i procesuirati. Pratićemo ovih dana šta se dešava na terenu, posebno tokom izbornog dana. I ako neko misli da ćemo ovakvo ponašanje tolerisati u Budvi, grdno se vara. Ove sisteme smo davno porazili i na tome će ostati”, zaključio je Krapović.

Bonus video: