Maslovarić: Posvećenost svim građanima potvrđuju realizovani projekti

"Takođe, prepoznajući potrebe mladih sugrađana, čijem ličnom razvoju i obrazovanju je ova gradska uprava bila posebno posvećena, realizovali smo i brojne projekte koji se odnose na podršku obrazovanju"

1813 pregleda 0 komentar(a)
Maslovarić, Foto: Demokratska partija socijalista
Maslovarić, Foto: Demokratska partija socijalista

Kandidat za odbornika sa liste "Prava stvar, Koalicija još bolje za Bijelo Polje", Marko Maslovarić poručio je da posvećenost gradske uprave svim starosnim kategorijama građana najbolje potvrđuju realizovani projekti, usmjereni na podršku penzionerima, kao i naknade za novorođenčad.

"Prepoznajući važne teme za sveukupni društveni razvoj, u minulom mandatnom periodu, gradska uprava je posvetila posebnu pažnju i socijalnim servisima, kulturnom i društvenom progresu", kazao je Maslovarić.

Poručio je da projekte, iz ovih oblasti, koje prepoznaju i na čiju realizaciju je ta gradska uprava ponosna su, između ostalog, unaprjeđenje školstva i podrška obrazovanju, što je, kako je istakao, od posebnog značaja za mlade naraštaje Bijelog Polja.

U tom segmentu, posebno su, kako se navodi u saopštenju Demokratske partije socijalista, ponosni i na projekat OŠ ''Dušan Korać'', koji se odnosi na projekat izgradnje osnovne škole, kao i objekta muzičke škole, fiskulturne sale i izgradnje sportskih terena.

"Takođe, prepoznajući potrebe mladih sugrađana, čijem ličnom razvoju i obrazovanju je ova gradska uprava bila posebno posvećena, realizovali smo i brojne projekte koji se odnose na podršku obrazovanju", kazao je Maslovarić.

Ističe da je podrška realizovana kroz nabavku besplatnih udžbenika za osnovce, ali i programu stipendiranja najboljih učenika i studenata, za šta je, kako dodaje, opredijeljeno i utrošeno 600 hiljada eura.

Prema njegovim riječima činjenici da su bili posvećeni svim starosnim kategorijama građana Bijelog Polja, najbolje svjedoče realizovani projekti, usmjereni na podršku penzionerima, te naknade za novorođenu djecu.

"Naime, vođeni primarnim ciljem – unaprjeđenjem životnog standarda i kvaliteta života svih naših građana, realizovali smo programe podrške starijim sugrađanima, kroz različite servise i mehanizme, poput: telecare servis zaštite starih lica, program senior kartice, obezbjeđenje zemljišta za izgradnju stambene zgrade, dnevnog centra za brigu o starijim osobama, ali i servis geronto domaćica", poručio je on.

Maslovarić je kazao da su za najmlađe sugrađane izdvojili oko 400 hiljada eura kroz jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete, blizance, trojke, kao i naknadu za prvu bebu rođenu u novoj godini.

Gradska uprava u minulom periodu je, kako je kazao, štitila interese i socijalno ugroženih građana Bijelog Polja, te je kroz podršku ugroženim grupama, koja se odnosila na obezbjeđivanje humanitarne pomoći, podršku socijalnom stanovanju, materijalno obezbjeđivanje porodice, kao i tuđu njegu i pomoć, izdvojila značajna sredstva.

"Svi ovi projekti su nedvosmislen indikator da je gradska uprava bila jednako posvećena svim kategorijama i starosnim grupacijama naših sugrađana, odgovorno se odnoseći prema društvenom interesu. Stoga, vjerujući da rezultati najbolje govore, sigurni smo da će nam naši sugrađani pokloniti povjerenje da i u narednom četvorogodištu dostojanstveno, domaćinski i vizionarski vodimo našu opštinu i zajedno radimo – još bolje za Bijelo Polje", zaključuje Maslovarić.

Bonus video: