Gošović: Očekujemo da Upravni sud, kao i za Podgoricu, donese iste odluke za Bar i Budvu

Šef pravnog tima Demokratske kazao je da bi pokretanje postupka ocjena zakonitosti svih odluka koje je Skupština Glavnog grada donijela nakon 1. avgusta dovelo do poništenja tih odluka što bi bilo u javnom interesu

14223 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Ivan Ivanović
Foto: Ivan Ivanović

Šef pravnog tima Demokratske Crne Gore Neven Gošović na današnjoj konferenciji za novinare kazao je da je odluka Upravnog suda očekivana, te da je ona u javnom interesu.

On je kazao da bi pokretanje postupka ocjena zakonitosti svih odluka koje je Skupština Glavnog grada donijela nakon 1. avgusta dovelo do poništenja tih odluka što bi bilo u javnom interesu.

On je kazao da je isti postupak pokrenut kada je u pitanju izbor gradonačelnika od strane Skupštini Opštine Bar i od Odbora povjerenika u Budvi.

"Očekujemo da i tamo ishod bude isti. Jednostavno riječ je o grubim povredama izbornog procesa", rekao je Gošović.

Upravni sud poništio je odluku Skupštine Glavnog grada, kojom je 5. jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković.

Sud je, između ostalog, presudio da nije utvrđeno na koji vremenski period se Vuković bira na mjesto gradonačelnika i da je na to mjesto izabran prije isteka prethodnog mandata.

Iz Glavnog grada je saopšteno da "odluka Upravnog suda predstavlja direktno uključivanje pojedinih nosilaca sudske funkcije u političku kampanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici, čime se krši načelo samostalnosti lokalne samouprave, koje garantuje Ustav Crne Gore"

.

Bonus video: